Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-miro-tomas

Neka i nama u našoj obitelji budu najvažniji muž ili žena i djeca!

Na blagdan Svete Obitelji iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Mire Tomasa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, duhovnika Pokreta Božjeg milosrda te župnika i misnika u samostanu sestara karmelićanki u Breznici Đakovačkoj. Vlč. Tomas, između ostalog, ističe: "Činjenicu da je obitelj temelj svakog društva i naroda također ne treba dokazivati. Obitelj je kolijevka i osnovna stanica društva. Ona je istodobno i prvo i trajno mjesto odgoja i duhovnog rasta, i to ne samo jedne osobe, nego i čitavog naroda."

Je li dovoljno biti 'dobar čovjek' za ulazak u nebo?

Na 21. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, duhovnika Pokreta Božjeg milosrda te župnika i misnika u samostanu sestara karmelićanki u Breznici Đakovačkoj. Vlč. Tomas, između ostalog, ističe: "Nama se kršćanima može dogoditi da krivo razmišljamo kako se ne treba boriti za spasenje i vječni život, da je dovoljno biti na neki način ‘dobar čovjek’, te onda spasenje dolazi samo po sebi, kao kruna naravnog života, ne tražeći osobiti vjernički napor."

Božje milosrđe prvotna je stvarnost našega postojanja

Na drugu vazmenu nedjelju, Nedjelju Božjeg milosrđa iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Mire Tomasa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika i misnika u samostanu sestara karmelićanki u Breznici Đakovačkoj, duhovnika Pokreta Božjeg milosrđa u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Vlč. Tomas, između ostalog, ističe: "Pobožnost Božjemu milosrđu nije tek osobna pobožnost. Ona je krovna pobožnost, POBOŽNOST nad svim drugim pobožnostima. Svaka druga pobožnost u Crkvi, svaki obred, svaka aktivnost, svaka pouka, obuhvaćeni su tim 'krovom'".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja