Budi dio naše mreže

Siromaštvo i glad veliki su problemi današnjice, a na njihovo postojanje i ozbiljnost upozoravaju 16. listopada Svjetski dan hrane te 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu obilježit će ih u subotu 16. listopada 2021. godine od 10:00 do 13:00, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

/ lm

Tom će prigodom ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović, zajedno s Caritasovim volonterima, građanima dijeliti pekarske proizvode i prigodne promidžbene materijale kako bi im osvijestili ozbiljnost gladi i siromaštva.

Korona je negativno utjecala na mnoge otkazi i porast cijena produbili su probleme siromaštva i gladi. Budući da glad u svijetu ponovo raste, direktor Svjetskog programa za hranu David Beasley izjavio je da je ovo je poziv na uzbunu cijelom svijetu, prenosi Deutsche Welle.

Ti problemi vladaju i u Hrvatskoj.

Prema objavljenom godišnjem izvještaju, u 2020. godini Caritas Zagrebačke nadbiskupije je kroz različite oblike materijalne ili financije pomoći pomogao 3.760 korisnika.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja