Budi dio naše mreže

Jerihonsko bdijenje za nerođene, ali i niz aktivnosti Inicijative "40 dana za život" i Udruge "Hrvatska za Život" predstavljeno je u emisiji "Aktualno" HKR-a 26. siječnja.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Voditeljica tima za trudnice Udruge “Hrvatska za život”– “Nisi sama” Dijana Brozović najavila je u programu HKR-a Jerihonsko bdjenje koje će se od 1. do 7. veljače odvijati 24 sata, punih 7 dana, sa svakodnevnom misom u 18:30 u bolničkoj crkvi Presvetog Srca Isusova u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica.

Članica zagrebačkog tima Inicijative “40 dana za život” Alberta Vrdoljak podsjetila je da je Jerihonsko bdijenje katolička pobožnost neprestanog sedmodnevnog klanjanja i molitve. U Poljskoj ju je 1979. utemeljio jedan pavlin, s nakanom za pohod pape Ivana Pavla II. njihovoj domovini, što se i dogodilo.

Bdijenje / Facebook

“Jerihon je grad koji se spominje u Knjizi o Jošui. On je, nakon Mojsija, Izabrani narod poveo u Obećanu zemlju, ali je naišao na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona. Jerihonske zidine morale su pasti, da bi mjesto kojim je vladao grijeh i idolopoklonstvo pripali Bogu. Izraelci su sedam dana oko grada nosili Kovčeg saveza i molili te je sedmoga dana Jerihon pao. Kroz tu i takvu molitvu i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu vjerujemo i molimo na različite nakane, a žrtve prikazujemo za grijeh pobačaja u hrvatskom narodu. Vjerujemo da će i ta utvrda pasti kroz našu molitvu i naša srca otvorena Gospodinu”, poručila je Vrdoljak.

Članica zagrebačkog tima Inicijative “40 dana za život” Alberta Vrdoljak

Bdijenje će se odvijati prema svim epidemiološkom mjerama, a u dogovoru sa župnikom vlč. Božom Belinićem, pozvani su različiti slavljenički timovi, tako da će dio bdijenja biti animiran, a dio u tišini.

Pobačaj nikad nije rješenje

Kako je podsjetila Brozović, majke često ostaju same i pobačaj vide kao jedini izlaz. “Međutim, to uopće nije jedino rješenje. Mi kao udruga nastojimo svim majkama to posvjedočiti, da smo tu uz njih, da nisu same u tim trenucima i da mogu računati na našu i financijsku i moralnu i duhovnu i psihološku pomoć, bilo kakvu koja im je u tom trenutku potrebna, ali prije svega onu ljudsku, da smo tu uz njih i da smo ih spremni saslušati, biti i razgovarati s njima.”

Najavljeno je i otvorenje Centra za život u Zadru 7. veljače, a u pripremi je otvaranje takvih centara i u Vukovaru i Vinkovcima. Spomenuta je i korizmena kampanja “40 dana za život” koja će ove godine trajati od 17. veljače do 28. ožujka.

Bit će posvećena Presvetom Srcu Isusovu, a usmjerena na povratak temeljima inicijative – molitvi, postu i osvješćivanju lokalne zajednice o važnosti ljudskoga života i njegove zaštite. Također je najavljeno i održavanje križnog puta za nerođene kroz Zagreb 5. ožujka. Budući da su mnoge aktivnosti zbog epidemioloških mjera kroz protekle mjesece bile odgođene ili prebačene na internet, i Inicijativa “40 dana za život” neke susrete održava online. Tako su za 12. i 13. veljače najavljene i Večeri dobročinitelja.

Večer dobročinitelja / Facebook

Sve informacije mogu se pronaći na internetskoj ili FB stranici Udruge.

Plodovi inicijative su divni

Brozović je spomenula i dosadašnje plodove Inicijative: “Kroz kampanje inicijative 40 dana za život znamo da je spašeno više od 70 djece, a kroz udrugu i više od stotinu! Plodovi zbilja jesu veliki. Znajući da je više od stotinu djece spašeno kroz rad udruge u samo šest godina, to su zbilja veliki plodovi i vjerujemo da ćemo te plodove okusiti još generacijama i generacijama nakon nas.”

Voditeljica tima za trudnice Udruge “Hrvatska za život” Dijana Brozović

Udruga pomaže i u prihvaćanju dara života, ali i u materijalnim potrebama djece i roditelja, te zahvaljuje svim dobročiniteljima na donacijama zahvaljujući kojima i oni mogu pomagati.

“Inicijativu ’40 dana za život’ organiziramo dvaput godišnje, ali aktivni smo cijele godine. Mi stojimo i bdijemo kao posljednji znak ljubavi i podrške majkama koje ulaze u bolnicu.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja