Budi dio naše mreže

Na blagdan sv. Ivana Pavla II. 22. listopada, iz dosadašnje crkve u Ulici Gromova 113 u 10:30 kreće procesija prema zemljištu u Vatrogasnoj ulici u Petrinji. Ondje će sisački biskup Vlado Košić predslaviti misno slavlje, blagosloviti zemljište i položiti temeljni kamen buduće crkve sv. Ivana Pavla II., kamen koji je za svoga posjeta Zagrebu 2011. godine blagoslovio papa Benedikt XVI.

/ hjb

Tom važnom događaju za grad Petrinju, Sisačku biskupiju i Župu sv. Ivana Pavla II. u Petrinji, prethodi devetnica od 13. do 21. listopada te trodnevnica od 19. do 21. listopada 2022.

Devetnica i trodnevnica započinju svakoga dana u 18 sati molitvom krunice, a u 18:30 je Sveta Misa.

Tijekom trodnevnice od 19. do 21. listopada će, nakon mise, biti i euharistijsko klanjanje, kao bliža priprava za dan svetkovine i ovaj važan događaj za narod spomenute Župe, ali i grada, biskupije i domovine.

U teškim vremenima nakon potresa ovim želimo zajednički osnažiti vjeru, nadu i ljubav i tako preporučiti zagovoru sv. Ivana Pavla II. čitav grad i sve stanovnike te moliti pomoć u obnovi i gradnji. Upravitelj Župe fra Mate Bašić poziva zato sve na molitvu sv. Ivanu Pavlu II. koji je svoju pomoć našoj Domovini dokazao i svojim životom na ovoj zemlji. Ne bojmo se i samo otvorimo, dapače širom otvorimo vrata Kristu, baš onako kako nas je to sv. Ivan Pavao II. poučio u svojoj propovijedi 22. listopada 1978. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja