Budi dio naše mreže

Po jedan novi prijatelj HKR-a i jedan iz cijeloga Sustava prijatelja dobitnici su nagradnih mjesta u hodočašću svetištima Pariza od 29. studenoga do 3. prosinca te hodočašću svetištima Italije od 25. do 28. studenoga. Imena sretnih hodočasnika dobili smo 14. studenog javnim izvlačenjem u programu HKR-a kojem su prisustvovali glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić, Mijo Rak iz putničke agencije "Smisao života" i voditeljica Sustava prijatelja HKR-a Ivona Valjak.

/ hjb

“Drago mi je da smo u nagradnom natječaju, od sredine rujna do danas, čak 237 redovitih slušatelja potaknuli da postanu i naši podupiratelji te da nas svakoga mjeseca podrže simboličnom donacijom od 1,33 eura, odnosno nekadašnjih 10 kuna. Ostali smo i kod onog stava da oni koji nemaju, ili nisu u mogućnosti platiti, za njih nemamo nikakve kazne, nego i dalje ostaju dio Sustava prijatelja. Naravno, to nije samo sustav doniranja, nego i molitvene podrške, određenog zajedništva te međusobnog uvažavanja, poštivanja i slušanja”, naglasio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić.

Vlasnik agencije Mijo Rak dodao je da imaju puno posla, ali Bogu zahvaljuje na svemu, bez obzira na umor. “Ponekad čovjek mora otići iz svoje obitelji i ostaviti djecu i suprugu, u dane kada bi možda radije ostao doma.

Budući da puno putujem i stalno sam na putu, svako naše hodočašće doživljavam kao utakmicu – u duhovnom smislu. Na toj utakmici čovjek treba dati sve od sebe, maksimalno se dati i pomoći ljudima. To je naša zadaća kao organizatora i vodiča, omogućiti hodočasnicima da dožive sveta mjesta koje obilazimo.

Važno je i na koji ćemo način stvoriti – i kakvo – ozračje u skupini hodočasnika. Kada čovjek to čini, uvijek ima i dovoljno ljudi koji to prepoznaju i koji čovjeku daju do znanja da to što čini ima smisla.”

I vi se možete učlaniti u Sustav prijatelja i tako se pridružiti ukupno dosad upisanih 32550 prijatelja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja