Budi dio naše mreže

U Muzeju Domovinskog rata Karlovac -Turanj na Dan državnosti RH, 30. svibnja, ulaz će biti besplatan, i za vanjski i unutarnji stalni postav „Karlovac 1991. – 1995.” te za izložbu fotografija "Lica Karlovčana", a održat će se i radionica za djecu s temom hrvatske himne.

/ im

Posjetitelji će moći razgledati izložbu ratnog fotoreportera Dinka Neskusila „Lica Karlovčana“, slike osoba koje je Neskusil snimio 90-tih godina u razdoblju Domovinskog rata, ponovno ih potražio 30 godina kasnije, te opet fotografirao u istom ambijentu, prenosi Hina.

Dan državnosti RH, 30. svibnja, posljednji je dan te izložbe.

Izložbu prati dvojezičan (hrvatsko – engleski) katalog, dostupni su audio vodiči, a za slijepe i slabovidne osobe tiskan je vodič na Brailleovu pismu.

U ponedjeljak, na Dan državnosti RH, u Muzeju Domovinskog rata Karlovac -Turanj bit će održana stručna vodstva prilagođena različitim uzrastima, te će se moći razgledati i bojna vozila sv. Juraj i Straško, iz skupine  improviziranih borbenih oklopnih vozila s početka Domovinskog rata, u vrijeme kada Hrvatska vojska nije imala naoružanja.

Samo do prosinca 1991. bilo je izrađeno oko 250 oklopnjaka na najrazličitijim podvozjima, od osobnih automobila i traktora do teretnjaka, lokomotive i vagona.

Način izrade i borbena vrijednost ovih vozila su različiti, a bitno su podizala moral branitelja sve dok Hrvatska nije stekla  namjenski konstruirana vojna oklopna borbena vozila.

Muzej Domovinskog rata Turanj 2 kraj Karlovca. “n/Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Za najmlađe će posjetitelje biti održana i kreativna radionica „Knjiga o himni“ od dva školska sata, za izradu ilustracija po pojedinim kiticama himne, i to tehnikom tuš i pero i vodene boje, kolaž. Listovi će se zatim, zajednički uvezati u knjigu o himni RH. Za sudjelovanje je potrebno unaprijed se prijaviti.

U povodu Dana državnosti u Muzejskoj suvenirnici suveniri će se moći kupiti uz popust od 20 posto.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja