Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karlovac

Na Dan državnosti besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj

U Muzeju Domovinskog rata Karlovac -Turanj na Dan državnosti RH, 30. svibnja, ulaz će biti besplatan, i za vanjski i unutarnji stalni postav „Karlovac 1991. – 1995.” te za izložbu fotografija "Lica Karlovčana", a održat će se i radionica za djecu s temom hrvatske himne.

Razaranje Karlovca

Na današnji dan, 13. svibnja 1992. godine, s okupiranog područja drugi dan zaredom neprijateljsko topništvo brutalno je razaralo grad Karlovac.

Pogledajte "Karlovačkog manekena" kojeg u utorak više neće biti

"Potresi su tu učinili svoje, zub vremena svoje, a na nama je učiniti svoje i sve obnoviti, rekonstruirati i u baštinu ostaviti generacijama poslije nas. Nepunih 227 godina taj križ je bio simbol i ponos grada Karlovca, znak Krista u ovome gradu", zapisao je samostanski i župni vikar župe Presvetog Trojstva u Karlovcu, fra Mate Bašić.

UZVIŠENJE SV. KRIŽA Molitva pred čudotvornim Raspelom u Karlovcu

U franjevačkoj crkvi Sv. Trojice u kapeli Gospe Lurdske u Karlovcu nalazi se čudotvorno Raspelo koje se štuje od davnina. Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14 rujna održat će se posveta pred Raspelom i molitva razapetom Gospodinu za zaštitu i prestanak pandemije.

Žitna lađa Zora - drvena ljepotica koja oživljava prošlost u sadašnjosti

Plovidba jedinstvenom hrvatskom, ali i europskom atrakcijom, drvenom žitnom lađom "Zora" dočarava vremena kada se žito prevozilo rijekama Kupom i Savom. Pristanište “Zore” nalazi se u mjestu Brođani, udaljenom 15-tak kilometara od Karlovca. Iskustvo je to tijekom kojeg djeca i odrasli postaju znatiželjni istraživači ljepota i posebnosti rijeke Kupe s palube lađe.

U Karlovcu otvoren Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj

Na otvorenju Muzeja Domovinskog rata Karlovac - Turanj predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je u petak da to nije bila samo jedna od brojnih crta obrane Hrvatske tijekom Domovinskog rata, nego simbol pobjede za cijelu Hrvatsku.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja