Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karlovac

Holywin u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Molitveno bdijenje poznato po nazivu "Holywin - Svetost pobjeđuje" u radosnom ozračju će se po 10. put održati u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u utorak 31. listopada 2023. godine.

Proslavljena misa u povodu 32. obljetnice 110. brigade za poginule branitelje

U povodu obilježavanja 32. obljetnice ustrajavanja 110. brigade Zbora narodne garde, proslavljena je misa za 109 poginulih branitelja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je preč. Dražen Karačić, karlovački dekan u koncelebraciji s prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem Pročelnikom Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu te s drugim svećenicima.

Proslava 336. obljetnice izbora svetoga Josipa za zaštitnika Hrvatske

Hrvatski sabor izabrao je 9. i 10. lipnja 1687. svetog Josipa za nebeskog zaštitnika hrvatskog naroda. Ta će se 336. obljetnica slaviti 336. put u subotu 10. lipnja 2023. misom u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu koju će predvoditi dr. sc. Jakov Rađa, profesor na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Razaranje Karlovca

Na današnji dan, 13. svibnja 1992. godine, s okupiranog područja drugi dan zaredom neprijateljsko topništvo brutalno je razaralo grad Karlovac.

SNAŽNO SVJEDOČANSTVO: "Sveti Josipe, hvala ti, promijenio si naše živote zauvijek"

Štovateljica sv. Josipa, Nikolina Ivšić, odgojiteljica u dječjem vrtiću i majka posvojene djevojčice Marije posvjedočila je o moćnom zagovoru sv. Josipa u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Taj je svetac njoj i njezinom suprugu Hrvoju pomogao da posvoje dijete koje su dugo željeli. Svoju životnu priču podijelila je pred okupljenim vjernicima 8. veljače na četvrtu srijedu Velike devetnice sv. Josipu.

Blagoslovljen relikvijar bl. Alojzija Stepinca

Sveta Misa i obred blagoslova relikvijara Blaženog Alojzija Stepinca održani su u četvrtak, 25. kolovoza u Zapovjedništvu Hrvatske Kopnene vojske i sjedištu vojne Kapelanije „Blaženog Alojzija Stepinca i Svetih Anđela Čuvara“ u Karlovcu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja