Budi dio naše mreže

Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovankoga predstavlja pet izvedbi u Zagrebu koje će prikazati život omiljenoga sveca, sv. Antuna Padovanskog.

/ ps/IKA

Mjuzikl „Svetac svega svijeta“ u izvedbi ansambla Kolbe, ponovo se vraća u Zagreb. Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovankoga predstavlja pet izvedbi u Zagrebu koje će prikazati život omiljenoga sveca, sv. Antuna Padovanskog.

Datumi ovogodišnjih predstava su 28. i 29. ožujka te 3., 4. i 5. travnja u Dvorani svetoga Franje na Svetom Duhu. Ulaznice se mogu nabaviti u župnom uredu Župe svetoga Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu, ili rezervirati na broj 01/3777-125 ili 097/777 55 22.

Mjuzikl je suradnja amatera i profesionalaca te sudjeluju brojna etablirana imena na području glazbene i dramske umjetnosti, s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi koja je namijenjena svima. Dramaturg Nino Škrabe u svom je libretu ukomponirao glazbene brojeve koje predoče gledateljima duh vremena, kao i duhovnost sv. Antuna za vrijeme života – prije i za vrijeme pripadanja franjevačkome redu te mnoge pojedinosti o svecu koje su možda nepoznate gledateljima. Redatelj je Robert Bošković, dok je za glazbu odgovoran Branko Bardun. U glavnoj ulozi glumi mladi Marko Dumančić.

Ansambl Kolbe, koji iza sebe broje već nekoliko uspješnih mjuzikla, s mjuziklom „Svetac svega svijeta“, su prošle godine obišli preko deset gradova te je ukupno realizirano 44 izvedbi i 15 gostovanja.

Kako navode iz Veritasa, poruka koju nosi život sv. Antuna je kako je „svako čovjek dragocjen i jedinstven u očima Oca koji nas neprestano zove“.

Foto: Veritas – Glasnik svetoga Antuna Padovanskog

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja