Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svetac-svega-svijeta

SVJEDOČANSTVO Sveti Ante zaštitnik cijelog i mog svijeta

U povodu blagdana sveca kojeg uobičajeno zovemo svecem i zaštitnikom cijelog svijeta prenosimo svjedočanstvo uslišanja molitve po zagovoru svetog Ante. "I nakon vremena „suše“, evo baš na utorak koji mi je posebno u srcu posvećenom sv. Anti i kada smo se svi više počeli njemu molit, ja sam jedan ispit položila s pet, mamu su zvali u sezonski posao, a brat i ja smo dobili stipendije s tim da je mama dobila i povrat poreza. I sve u jednom danu", posvjedočila je Veronika.

Jeste li znali kako je nastala najpoznatija pjesma u čast sv. Antunu?

Malo je pjesama koje su imale tako buran i lepršav život kao što je pjesma "Ak’ od Ante tražiš čudo", spjevana u čast sv. Antuna Padovanskoga. Kroz više od sedam stoljeća doživjela je neizmjerno izdanje, puno puta je uglazbljena te je prevođena na mnoge europske i izvaneuropske jezike.

Ansambl Kolbe ponovno izvodi hit mjuzikl Svetac svega svijeta

Nakon iznimno uspješne turneje koja je obilježila 2019. godinu i prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, Ansambl Kolbe ponovno izvodi hit mjuzikl Svetac svega svijeta. Mjuzikl je do sada izveden 46 puta na brojnim domaćim pozornicama kao i u inozemstvu.

Prvi put na Top listi prodaje albuma je "Svetac svega svijeta" Ansambla Kolbe

Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti, a svojim zauzetim djelovanjem u kreiranju kršćanskih mjuzikala i kontinuiranim radom prepoznatljivi su kao oni koji kazalištu vraćaju kršćanske vrednote. Njihov album "Svetac svega svijeta", a ujedno i prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskome, prvi put javlja se na na Top listi prodaje.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja