Budi dio naše mreže

Sanja Pažin iz Đakova imenovana je misijskom volonterskom 2020. na Međunarodni dan volontera, 5. prosinca. U ime Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, zahvalu i priznanje uručio joj je vlč. Antun Štefan.

/ ps/IKA

“Ovime želimo potaknuti i druge da uvide koliko je važno dati sebe za dobro Crkve koja nije vidljiva samo ovdje već i u dalekim krajevima”, poručio je vlč. Antun Šetafn u ime Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

Ovo imenovanje zahvala je Sanji na dobroti i ljubavi koju je pružila sudjelovanjem u različitim misijskim aktivnostima, ali i zahvala mnogim drugima koji žive za misije, a posebno onima koji se u župama uključuju u rad misijskih skupina. Mnogi mladi dolaze volontirati u Nacionalni misijski ured, a Sanja je izabrana između svih njih, da postane uzor drugima.

Za mene misionar nije samo osoba u habitu, nego svaka osoba koja je otvorena za susret s drugima, osobito s onima u potrebi; osoba koja će drugima svojim primjerom i svojim životom donijeti Istinsko Svjetlo u njihov život.

”Svi mi možemo biti misionari koji će donositi radosnu vijest u naše domove, naše župe, naše obitelji. Svuda oko nas ima potrebitih. I baš njima možemo biti misionari. Za mene misionar nije samo osoba u habitu, nego svaka osoba koja je otvorena za susret s drugima, osobito s onima u potrebi; osoba koja će drugima svojim primjerom i svojim životom donijeti Istinsko Svjetlo u njihov život”, istaknula je u zahvali Sanja.

Papinska misijska djela ustanova je Katoličke Crkve koja pomaže djelovanje misionara u misijskim zemljama diljem svijeta. Uz osnivanje novih kršćanskih zajednica i širenje vjere, misionari i misionarke pomažu u razvoju lokalnih zajednica; osnivajući i gradeći obrazovne ustanove, pružajući im zdravstvenu zaštitu, podučavajući lokalno stanovništvo različitim zanatima, brinu o prehrani djece. Propovijedanje evanđelja treba biti uvijek praćeno brigom za različite ljudske potrebe kako bi ljudi u kršćanima prepoznali istinske Isusove učenike.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja