Budi dio naše mreže

Matija Antolić oprostio se od voljenog oca: Bio je genijalan Božji umjetnik

Povodom smrti kantautora popularne duhovne glazbe, pjesnika i slikara Čede Antolića, koji je nakon duge i teške bolesti preminuo u Zagrebu u 69. godini, od voljenog se oca dirljivom porukom na društvenim mrežama oprostio sin Matija Antolić. Objavu prenosimo u cijelosti.

/ hk

S velikom žalošću vam želim reći da nas je noćas u svojoj 69-oj godini života napustio Čedo Antolić. Skoro tri i pol godine tata se borio s bolešću na način njemu svojstven, pjevajući i dalje, radeći jaslice u glini, slikajući i davajući opet sebe do kraja u sve što radi, bez obzira na bol, umor i na teške okolnosti.

Ostavio je tragove jer je i najmanju stvar radio s toliko puno ljubavi i predanosti, bio je veliko dijete, a ostario nije zapravo nikada jer mu je duša bila djetinja, uvijek spremna razveseliti se najiskrenije moguće, i uvijek spremna za korak naprijed, a najspremnija za nepredvidive korake.

Ostavio je iza sebe glazbu i poeziju što uzdižu dušu, radio je, hvala Bogu, na svoj način, tvrdoglavo, i na tome mu hvala, jer stvorio je legendaran opus, osoban, poseban, slojevit, genijalan, bio je Božji umjetnik.

Želio bih toliko toga reći i obuhvatiti, ali trenutno ne mogu još. Znajući njega, dok sada s nekim zborom pjeva, koji slučajno ne pjeva dovoljno strastveno, govori im već – ‘Dajte žvegnite to, kaj pjevate ko’ da ste na umoru!’  jednom ne tako davnom razgovoru rekao je – ‘Mogu reći da sam živio’.

Tata fališ već i falit ćeš jako, nek ti je mir.

 

Ključne riječi:
Čedo Antolić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja