Budi dio naše mreže

Ovog petka, 1. studenog, nagradu je najbržim i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije HKM-a Nathalie Kokić. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 8. studenog i tada ćete imati priliku osvojiti knjigu "Prvih sedam dana ukazanja"!

/ mp

Nagradno pitanje glasilo je: Što je izvanredna vijest?, a točan odgovor je: Izvanredna vijest (engl. breaking news) je vijest koja se zbog iznimne važnosti objavljuje unutar redovitoga programa, neovisno o njegovu rasporedu. Razlog njezina objavljivanja može biti prirodna katastrofa, nesreća, vojni incident ili izbijanje ratnoga sukoba, smrt neke osobe, odnosno sve što je od većega javnog interesa. Izvedba takve vijesti razlikuje se ovisno o njezinoj važnosti; program se može prekinuti, najavljuju se izvanredne vijesti, nakon kojih se gledatelji ili slušatelji upućuju na redoviti program. Drugi uobičajeni način (koji se rabi na televiziji) jest da se program ne prekida, nego se preko postojećega programa vijest objavi kao tekst na traci u donjem dijelu ekrana.

Točan odgovor najbrže je poslala korisnica aplikacije HKM-a Nathalie Kokić. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 8. studenog, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu Međugorje – prvih sedam dana ukazanja autora Darka Pavičića, novinara Večernjeg lista. Pavičić je razgovarao sa svjedocima vremena, vidiocima, njihovim roditeljima, prijateljima i susjedima, preslušao audio snimke prvih razgovora fra Joze Zovka s vidiocima, istražio dokumente i litaraturu te ih objavio na 300 stranica knjige „Međugorje – prvih sedam dana ukazanja“.

Podsjetimo, Informativna katolička agencija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije svakoga petka, nakon molitve Angelusa, u 12.05, organizira kviz kojim potiče medijsku pismenost, a u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade!

Edukativni kviz “Petkom u podne” od 6. rujna 2019. do 26. lipnja 2020. provodit će se na mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže. Svakoga petka, nakon molitve Angelusa, u 12.05, na mobilnoj aplikaciji pojavit će se edukativno pitanje o medijskoj pismenosti, a natjecatelj treba u što kraćem vremenu odgovor poslati mailom na kviz@ika.hr.

Cilj kviza je promicanje medijske pismenosti u Hrvatskoj, prvenstveno među djecom, mladima, roditeljima, skrbnicima i nastavnicima kako bi ih potaknuo na promišljanje o medijima, sigurnom korištenju tehnologija i kritičkom razmišljanju pri odabiru tema koje bi željeli čitati. O pojmovima s kojima ćete se susretati u edukativnom kvizu možete više saznati na mrežnoj stranici posvećenoj medijskoj pismenosti OVDJE.

Ako još niste, aplikaciju HKM-a možete preuzeti za Android OVDJE, a za iOS OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja