Budi dio naše mreže

Ovog petka, 19. lipnja, knjigu pape Franje "Vjerujem, vjerujemo" osvojila je korisnica aplikacije HKM-a Marijana Liović, a dobra je vijest da se igramo i idući petak kada ćete imati priliku osvojiti knjigu Tomislava Ivančića "Budni budite i molite"!

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Što je blokada informacija?, a točan odgovor je: Blokada informacija je nedemokratsko, nezakonito i nasilno sprječavanje ili prekid protoka informacija u jednom ili u oba smjera. Pribjegavaju joj političke, financijske, sportske ili druge autoritarne vlasti kako bi onemogućile da u javnost izađu podatci koji su za njih nepovoljni ili štetni. Njome se narušava jedno od temeljnih načela objektivnog i pluralnog informiranja na kojima se temelje demokratski sustavi. Blokada informacija pripada agresivnom dijelu medijskoga rata, koji se redovito primjenjuje u vojnim sukobima, potvrđujući tako poznatu izreku da u ratu najprije strada istina. Mali narodi, lišeni razvijene tehnologije velikoga dometa vlastitih vijesti, posebne su žrtve takvih blokada i nadmoći velikih sustava. Stoga su mnogi dokumenti UN-a, UNESCO-a, Vijeća Europe, EU-a i OESS-a posvećeni slobodnomu protoku informacija kao jamstvu ravnopravnosti država, međunarodnom razumijevanju i širenju demokracije u svijetu.

Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 26. lipnja, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu mons. Tomislava Ivančića “Budni budite i molite”. I ovo 3. izdanje knjige potvrđuje koliko je zanimanje čitatelja za knjige Tomislava Ivančića. Knjiga je plod više predavanja koje je autor održao voditeljima molitvenih skupina koje je okupljao od 1975. godine sve do svoje smrti. No, knjiga je namijenjena svima koje zanima molitva kao iskustvo Božjega djelovanja u svijetu. Ona će dobro doći svima koji traže smisao, „koji žele probiti imanenciju i pronaći onoga koji se tajanstveno skriva i otkriva u svijetu“, piše još 1986. godine prof. Ivančić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja