Budi dio naše mreže

U povodu proslave blagdana sv. Vinka Paulskog Depaul Hrvatska organizira Dane posvećene ovome svecu, osnivaču bratovštine kršćanske ljubavi, Družbu misionara i Kćeri kršćanske ljubavi. Od 23. rujna do 27. rujna u Kući utočišta u Rijeci prikuplja se hrana i higijenske potrepštine za beskućnike i ostale korisnike.

/ Marija Pandžić

Prema riječima s. Veronike Mile Popić, predsjednice udruge Depaul Hrvatska, hrvatskog ogranka međunarodne karitativne organizacije Depaul International, i voditeljice Kuće utočišta, dnevnog centra za beskućnike i osobe u riziku od siromaštva te socijalne isključenosti koji djeluje u sklopu Samostana Majke Dobrog Savjeta u Rijeci, vrata Kuće utočišta ovoga tjedna otvorena su za posjete građana i ustanova.

“Prikupljamo hranu i higijenske potrepštine jer u našoj Kući utočišta korisnicima nudimo brigu o osnovnoj higijeni i tri obroka dnevno. S ciljem pomoći cjelokupnoj osobi, organiziramo psihosocijalnu pomoć, hagioterapiju i osiguravamo pravne savjete te ostale oblike pomoći koje su potrebne jednoj osobi”, nadodala je s. Veronika Mila Popić.

Prikupljanje hrane / Foto: Depaul Hrvatska

Među mnogim beskućnicima kojima su pomogli, naša sugovornica spomenula je primjer mladića kojemu su našli posao i tako ga spasili s ulice.

“Posljednji slučaj kojemu smo uspjeli pomoći bio je muškarac od 29 godina. On je za našu Kuću utočišta doznao od drugih beskućnika. U početku nam nije htio reći svoju tešku situaciju, ali nam je konačno priznao da spava na klupama. Razumjeli smo njegove potrebe i usmjerili smo ga prema jednom poslu. Nedavno nas je nazvao i zahvalio na toj mogućnosti te je poručio kako se ne misli više dovesti u tu tešku situaciju. Mi smo mu poručili da su vrata Kuće utočišta uvijek otvorena i da se ne boji zatražiti pomoć”, naglasila je s. Veronika Mila Popić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja