Budi dio naše mreže

Ključna riječ: s-veronika-mila-popic

Bog za nama čezne i traži nas

Ususret Božiću, Kana donosi niz tekstova koji će čitatelja pratiti prema tom radosnom blagdanu. Duhovni poticaj uoči božićnog vremena donosi predsjednica udruge Depaul Hrvatska, hrvatskog ogranka međunarodne karitativne organizacije Depaul International i voditeljica Kuće utočišta, s. Veronika Mila Popić u kojem ističe: "Božić nas poziva na produbljenu svijest baš o takvoj realnosti Božjega svijeta, božićnog otajstva, božićne vjere: Božji smo ljubljeni, oni kojima se Stvoritelj svega svijeta bespridržajno dariva." Više saznajte u tekstu koji prenosimo u cijelosti.

S. ŽARKA IVASIĆ Uspostavila sustav neograničene dobrote u državnom sustavu koji je postavljao granice

"Jedine riječi koje su od s. Žarke ostale su: 'Nisam kriva, znam da nisam kriva, ali idem'. Svjedoci koji su bili sa s. Žarkom u zatvoru svjedočili su kako je ona na mučenje odgovorila opraštanjem. Ona je u državnom sustavu koji je postavljao granice uspostavila novi sustav neograničene dobrote", istaknula je s. Veronika Mila Popić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu o s. Žarki Ivasić povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Doznajte kako biti bolji čovjek i pomozite "Kući utočišta"

Zagrebačka psihologinja Vesna Gračner će zajedno s teologinjiom i grupnom terapeuticom iz Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije Vedranom Blašković ujediniti snage i riječkoj publici predstaviti svoja znanja i vještine na tribini pod naslovom "Mogu biti bolji čovjek."

Prvi koncert duhovne glazbe humanitarnog karaktera u Rijeci

Prvi veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti” održat će se u petak 8. veljače u u Dvorani “Dinko Lukarić” na riječkoj Kozali s početkom u 20 sati. Sav prikupljeni prihod namijenjen je Kući utočišta u Rijeci. Događaj organizira udruga Depaul Hrvatska, hrvatski ogranak međunarodne karitativne organizacije Depaul International u suradnji s Uredom za mlade Riječke nadbiskupija.

PODRŽIMO AKCIJU "ZIMOVANJE" S. Veronika: "Želimo beskućnicima pružiti topli dom i novi smisao"

Depaul Hrvatska pokrenula je humanitarnu akciju koja traje 90 dana pod nazivom "Zimovanje 2018./2019.", a u kojoj se prikupljaju sredstva za hranu i higijenu te za ostale potrebe korisnika "Kuće utočišta" koje su najizraženije tijekom zimskih mjeseci. Za Hrvatsku katoličku mrežu o ovoj akciji govorila je redovnica Veronika Mila Popić, predsjednica udruge Depaul Hrvatska, hrvatskog ogranka međunarodne karitativne organizacije Depaul International, i voditeljica Kuće utočišta, dnevnog centra za beskućnike i osobe u riziku od siromaštva te socijalne isključenosti koji djeluje u sklopu Samostana Majke Dobrog Savjeta u Rijeci.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja