Budi dio naše mreže

Ključna riječ: beskucnici

Zagreb dobiva nove punktove za pučke kuhinje

U Zagrebu će od ponedjeljka, 30. ožujka, biti otvoreno nekoliko novih punktova za pučke kuhinje kako bi korisnici mogli lakše preuzeti svoj topli obrok. Priopćili su to u petak iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove Dobri dom Grada Zagreba koji skrbe za najsiromašnije sugrađane, korisnike pučkih kuhinja.

Zagrebački Glavni kolodvor najveće je prenoćište za beskućnike u Hrvatskoj!

"Nezamislivo je da je netko na ulici samo zato što nema osobnu iskaznicu. Neshvatljivo je da oni koji odrastaju u udomiteljskim obiteljima ili domu nemaju nikakvu podršku kada postanu punoljetni. Oni tada imaju pravo na minimalnu naknadu od 800 kuna, a to nije dovoljno da se pokriju osnovne životne potrebe", rekao je potpredsjednik Hrvatske mreže za beskućnike Zvonko Mlinar osvrćući se na sve veći broj beskućnika koji smještaj pronalaze u napuštenim vagonima na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Građani će provesti noć na otvorenom iz solidarnosti s beskućnicima

Rijeka će u noći sa 7. na 8. prosinca biti jedini hrvatski grad koji će se pridružiti globalnim metropolama, ukupno njih 60, kao što su London, New York, Chicago, Belfast, Dublin kako bi zajedno s njima pomogla u podizanju svijesti javnosti o problemu – beskućništva. Depaul Hrvatska u Rijeci organizirati događaj pod nazivom “Jedna noć pod zvijezdama”. Tim povodom razgovarali smo s predsjednicom Udruge Depaul Hrvatska s. Veronikom Milom Popić.

Kardinal Bozanić dijelio hranu korisnicima pučke kuhinje Misionarki ljubavi

"Danas po želji pape Franje Crkva slavi nedjelju siromaha. Svatko od nas pred Bogom je siromašan; siromašan Božje ljubavi, blizine, opraštanja", naglasio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na početku euharistijskoga slavlja koje je, prigodom Trećega svjetskog dana siromašnih u nedjelju 17. studenoga, predvodio u velikoj kapeli Bezgrešnoga Srca Marijina u zagrebačkome samostanu Misionarki ljubavi.

Volonteri "72 sata bez kompromisa" pomažu zagrebačkim beskućnicima

"Susretnete li veselo društvo mladih u zelenim majicama sa časopisom u ruci, to su oni! :) Imajte na umu da će nekima od njih ovo biti 1. volontersko iskustvo i podržite ih jednim smješkom ili mahnite, a možete i kupiti časopis! Nije lako prilaziti prolaznicima i govoriti o temi koju često izbjegavamo... o beskućništvu i problemima ljudi s ruba društva... Ulične svjetiljke već 5. godinu sudjeluju u projektu '72 sata bez kompromisa'."

 „Upletimo se“ za beskućnike u gradu Zagrebu

Udruga i centar OZANA te njihov Štrikeraj cafe, zagrebačka udruga i ustanova koje provode programe za mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i djecu s teškoćama u razvoju, pokrenuli su humanitarnu akciju „Upletimo se“ kojom nastoje olakšati najhladnije dane u godini jednoj od najpotrebitijih skupina u gradu Zagrebu - onima koji su zbog životnih neprilika ostali bez svog doma. Ravnateljica Udruge Vjera Lukavečki, povodom projekta „Upletimo se“, gostovala je u emisiji HKR-a „Na valovima dobrote" urednice Snježane Kirinić Grubić.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja