Budi dio naše mreže

Ključna riječ: beskucnici

Matea Pavlović: "Svaki čovjek bi se trebao osjećati voljeno, željeno i cijenjeno, zato volontiram u HU Savao"

Listopad je mjesec kada obilježavamo brojne datume koji ne bi smjeli ostati samo na simboličnoj razini: svjetski dan hrane, beskućnika te siromaštva i borbe protiv socijalne isključenosti. Prema podacima iznesenim u povodu Svjetskog dana beskućnika, u Hrvatskoj je oko 2 tisuće beskućnika, polovica ih je u Zagrebu, a u riziku od beskućništva je oko 10.000 osoba koje su u velikom siromaštvu. Tko su ljudi bez krova nad glavom među nama i koliko ih ima?

Drago Rendulić: Krov nad glavom – ništa mi više ne treba

Hrvatska mreža za beskućnike procjenjuje da je u Hrvatskoj oko 2200 beskućnika. Jedan od njih bio je i Drago Rendulić. Prodavač Uličnih svjetiljki, vedra duha koji nije izgubio svoj optimizam ni nakon svih nedaća koje su ga u životu snašle govorio je za Hrvatsku katoličku mrežu u povodu Svjetskog dana beskućnika.

Pružite ruke potrebitima kako bi oni svoje pružili vama

"Ruke koje se daju" dio je programa društvenog poduzetništva "Depaul Hrvatska" koji obuhvaća aktivnost pružanja usluga građanstvu, organizacijama, institucijama – od strane njihovih korisnika. Davanje, odnosno darivanje je pritom uzajamno. Ruke korisnika daju se: rade, pomažu, stvaraju. Ruke onih koji uslugu potražuju također se daju: pomažu time što od korisnika traže i prihvaćaju pomoć.

Caritas = proslaviti rođendan s onima koji ti ne mogu ničim uzvratiti

“Dugo sam vremena razmišljao kako bih mogao proslaviti trideseti rođendan. Na tridesetu obljetnicu Mladifesta u Međugorju jedna naša volonterka Dorija proslavila je trideseti rođendan. I tad sam pomislio: 'Kako bih ja volio, Gospe moja, ovako proslaviti rođendan, da je milostan i da ima veliku svrhu i da sam ja tu manje bitan!' I tad mi je došla pomisao - zašto rođendan ne bih proslavio na ulici?! Korisnici Udruge Savao moja su braća i sestre u Kristu. Zašto ne bih ljubav Božju podijelio s njima i bio uz njih?!"

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja