Budi dio naše mreže

Ključna riječ: beskucnici

Zagreb dobiva nove punktove za pučke kuhinje

U Zagrebu će od ponedjeljka, 30. ožujka, biti otvoreno nekoliko novih punktova za pučke kuhinje kako bi korisnici mogli lakše preuzeti svoj topli obrok. Priopćili su to u petak iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove Dobri dom Grada Zagreba koji skrbe za najsiromašnije sugrađane, korisnike pučkih kuhinja.

Povećan broj korisnika Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu

Jedna od najvećih pučkih kuhinja u gradu Zagrebu, ona na Svetom Duhu, svakodnevno ima sve više korisnika. Na koji se način ovih dana pomaže beskućnicima i korisnicima Pučke kuhinje Svetog Ante kod fratara na zagrebačkom Svetom Duhu doznali smo iz prve ruke od fra Vladimira Vidovića.

Zagrebački Glavni kolodvor najveće je prenoćište za beskućnike u Hrvatskoj!

"Nezamislivo je da je netko na ulici samo zato što nema osobnu iskaznicu. Neshvatljivo je da oni koji odrastaju u udomiteljskim obiteljima ili domu nemaju nikakvu podršku kada postanu punoljetni. Oni tada imaju pravo na minimalnu naknadu od 800 kuna, a to nije dovoljno da se pokriju osnovne životne potrebe", rekao je potpredsjednik Hrvatske mreže za beskućnike Zvonko Mlinar osvrćući se na sve veći broj beskućnika koji smještaj pronalaze u napuštenim vagonima na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Građani će provesti noć na otvorenom iz solidarnosti s beskućnicima

Rijeka će u noći sa 7. na 8. prosinca biti jedini hrvatski grad koji će se pridružiti globalnim metropolama, ukupno njih 60, kao što su London, New York, Chicago, Belfast, Dublin kako bi zajedno s njima pomogla u podizanju svijesti javnosti o problemu – beskućništva. Depaul Hrvatska u Rijeci organizirati događaj pod nazivom “Jedna noć pod zvijezdama”. Tim povodom razgovarali smo s predsjednicom Udruge Depaul Hrvatska s. Veronikom Milom Popić.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja