Budi dio naše mreže

Jedan od simbola najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića su božićne jaslice - prikaz Kristova rođenja u betlehemskoj štalici opisanog u Evanđeljima po Mateju i Luki. Raznih su veličina i oblika, a najljepše su one koje napravite sami. Tako su kod franjevaca u Krapini u dvorištu kod kipa sv. Josipa postavljene jaslice.

/ mp

U razdoblju od Bezgrešnog Začeća Marijinog (8.12.) pa sve do Prikazanja Gospodinovog (2.2), vjernici koji se  u bilo kojoj franjevačkoj crkvi pomole pred jaslicama mogu dobiti potpuni oprost.  Riječ je o posebnom odobrenju koje je Konferencija franjevačke obitelji dobila od pape Franje povodom 800. obljetnice prvih jaslica koje je izradio sveti Franjo Asiški.

Tim povodom kod franjevaca u Krapini u dvorištu kod kipa sv. Josipa napravljene su jaslice na inicijativu Ivice Hršaka koji ih je izradio za tu prigodu. 

Svetkovina rođenja Gospodnjeg uvijek je bila ljudskom srcu draga, pa tako posebno nama jer je naš utemeljitelj sveti Franjo prvi uprizorio taj čudesan trenutak rođenja Gospodinovog u Betlehemu kako nam svjedoči Sveto pismo”, pojašnjava gvardijan samostana p. Franjo Tomašević te poziva vjernike na molitvu te da pod uobičajenim uvjetima (ispovijed, pričest, molitva na nakanu Svetog Oca i odricanje od grijeha) prime potpuni oprost. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja