Budi dio naše mreže

Ključna riječ: potpuni-oprost

Molitva sv. Josipu za dobivanje potpunog oprosta

U latinskoj tradiciji srijeda je dan posvećen svetom Josipu. Budući da se nalazimo u liturgijskoj Godini sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo 8. prosinca 2020. godine donosimo vam molitvu koju možete izmoliti za dobivanje potpunog oprosta.

VIDEO: Fra Ivan Dominik Iličić o potpunom oprostu za naše pokojne

Apostolska pokorničarna izdala je 22. listopada, uoči svetkovine Svih svetih, Dekret kojim se produljuje razdoblje za dobivanje potpunog oprosta za sve vjerne mrtve tijekom mjeseca studenog. Uobičajeno se to moglo u osmini od 1. do 8. studenog. Razlog su okolnosti nastale zbog pandemije koronavirusa. Na koji način se može zadobiti potpuni oprost za pokojne i što taj potpuni oprost znači, pojašnjava fra Ivan Dominik Iličić.

Evo kako zadobiti potpuni oprost za pokojne u studenom

Ove godine, u sadašnjim prilikama zbog pandemije covida-19, produljit će se razdoblje za dobivanje potpunog oprosta za sve vjerne mrtve tijekom studenog, s prilagodbom uvjeta i pobožnosti, da vjernici budu zaštićeni, stoji u Dekretu Apostolske pokorničarne.

Potpuni oprost za Porcijunkulu

Budući da se 2. kolovoza slavi Gospa od Anđela ili Porcijunkula i da je mnogima stalo do potpunog oprosta koji vjernik može kao dar Crkve izmoljen od sv. Franje Asiškog primiti, fra Mate Bašić pojašnjava što je to potpuni oprost te ističe važnost iskrenog pokajanja i vršenja pokore.

Molitvom krunice do potpunog oprosta

"Ako je nešto dobro proizišlo iz ove situacije s koronavirusom onda je to da se krunica više moli u našim obiteljima. I ja sam počeo više moliti krunicu otkako je došao koronavirus, priznajem", poručio je studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić u videu u kojem govori o krunici i mogućnosti dobivanja potpunog oprosta.

HALO, VELEČASNI? Koji su uvjeti za dobivanje potpunog oprosta?

Papa Franjo će večeras u 18:00 sati na Trgu sv. Petra u Vatikanu udijeliti potpuni oprost Katoličkoj Crkvi i vjernicima. O čemu se radi? Koji su uvjeti za dobivanje potpunog oprosta? Kako mi u svemu tome možemo sudjelovati? Na ta i druga pitanja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" odgovarao je župnik župe sv. Mirka iz zagrebačkih Šestina vlč. Robert Šreter.

Što je potpuni oprost i kako ga dobiti?

Blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula, kada se franjevci spominju obraćenja svetoga Franje koje se dogodilo 1208. u Porcijunkuli, postao je važnim trenutkom pomirbe za vjernike te prilika da poput svetoga Franje dožive Gospodinovo milosrđe. Vjernici na blagdan i uočnicu mogu za sebe ili za svoje pokojne dobiti potpuni oprost.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja