Budi dio naše mreže

Ključna riječ: potpuni-oprost

Potpuni oprost za Porcijunkulu

Budući da se 2. kolovoza slavi Gospa od Anđela ili Porcijunkula i da je mnogima stalo do potpunog oprosta koji vjernik može kao dar Crkve izmoljen od sv. Franje Asiškog primiti, fra Mate Bašić pojašnjava što je to potpuni oprost te ističe važnost iskrenog pokajanja i vršenja pokore.

Molitvom krunice do potpunog oprosta

"Ako je nešto dobro proizišlo iz ove situacije s koronavirusom onda je to da se krunica više moli u našim obiteljima. I ja sam počeo više moliti krunicu otkako je došao koronavirus, priznajem", poručio je studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić u videu u kojem govori o krunici i mogućnosti dobivanja potpunog oprosta.

HALO, VELEČASNI? Koji su uvjeti za dobivanje potpunog oprosta?

Papa Franjo će večeras u 18:00 sati na Trgu sv. Petra u Vatikanu udijeliti potpuni oprost Katoličkoj Crkvi i vjernicima. O čemu se radi? Koji su uvjeti za dobivanje potpunog oprosta? Kako mi u svemu tome možemo sudjelovati? Na ta i druga pitanja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" odgovarao je župnik župe sv. Mirka iz zagrebačkih Šestina vlč. Robert Šreter.

Što je potpuni oprost i kako ga dobiti?

Blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula, kada se franjevci spominju obraćenja svetoga Franje koje se dogodilo 1208. u Porcijunkuli, postao je važnim trenutkom pomirbe za vjernike te prilika da poput svetoga Franje dožive Gospodinovo milosrđe. Vjernici na blagdan i uočnicu mogu za sebe ili za svoje pokojne dobiti potpuni oprost.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja