Budi dio naše mreže

Ključna riječ: potpuni-oprost

Bliži se Drugi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

"Rod donose i u starosti“, tema je Drugoga svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba koji se ove godine obilježava 24. srpnja. Toga će dana u 10 sati, u vatikanskoj bazilici, misu predvoditi kardinal Angelo De Donatis.

Pročitajte tko, kada i pod kojim uvjetima može dobiti potpuni oprost

"Crkva koja nastavlja Kristova djelo, koja mu služi te čuva Kristove svetinje, na zemlji udjeljuje svojim vjernima potpuni oprost za vremenite kazne. Crkva ovime želi pomoći svima nama te nas potaknuti na djela pobožnosti i milosrđa; potaknuti nas na zahvalnost Bogu", rekao je fra Renato Galić, župni vikar u Međugorju.

Što su oprosti i kako ih možemo zadobiti?

Prema Katekizmu Katoličke Crkve oproštenje ili oprost jest otpuštenje koje vjernik dobiva, uz određene uvjete, posredovanjem Crkve koja kao poslužiteljica otkupljenja svojom vlašću dijeli i primjenjuje blago zasluga Krista i svetaca. Oproštenje ili oprost mogu biti djelomični ili potpuni te se mogu namijeniti za žive i pokojne.

25. srpnja možete dobiti potpuni oprost

Papa je u siječnju najavio kako će Crkva ove godine proslaviti prvi Svjetski dan baka i djedova i starijih osoba. Tako je Apostolska pokorničarna u dekretu objavila kako 25. srpnja potpuni oprost mogu dobiti oni koji, uz druge uobičajene uvjete, "posvete adekvatno vrijeme da uživo ili virtualno posjete svoju stariju braću i sestre u potrebi ili poteškoći.“

Molitva sv. Josipu za dobivanje potpunog oprosta

U latinskoj tradiciji srijeda je dan posvećen svetom Josipu. Budući da se nalazimo u liturgijskoj Godini sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo 8. prosinca 2020. godine donosimo vam molitvu koju možete izmoliti za dobivanje potpunog oprosta.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja