Budi dio naše mreže

Ključna riječ: potpuni-oprost

Radujte se, još uvijek je Uskrs!

Dobra vijest! Uskrs nije završio na Uskrsnu nedjelju.  Ovo vrijeme radosti, “raspaljivanja… u svjetlu nade”, podsjećajući na čudesni događaj pobjede našeg Gospodina nad grijehom i smrću počinje s Vazmenom osminom, od Uskrsne nedjelje do Nedjelje Božjeg milosrđa, i nastavlja se do nedjelje Duhova.

Potpuni oprosti u Katoličkoj Crkvi - trgovanje s Bogom?

Istinski smisao i svrha oprosta u Katoličkoj Crkvi vrlo su često – čak i među katolicima – pogrešno protumačeni kao ulaznica za raj ili trgovanje s grijesima. U svjetovnim medijima vjernicima se podastiru zbunjujuće i nepotpune informacije o oprostu, stoga u tekstu donosimo objašnjenje liturgičara dr. fra Zlatka Vlaheka, OFMConv o oprostima u Katoličkoj Crkvi.

ISPRAZNIMO ČISTILIŠTE! Simpatičan video Milosrdnih sestara sv. Križa

Simpatičan video na društvenim mrežama snimile su Milosrdne sestre sv. Križa i tako podsjetile da je Apostolska pokorničarna izdala dekret kojim dopušta da se od svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2023. do blagdana Prikazanja Gospodinovog 2. veljače 2024. može dobiti potpuni oprost.

Kod franjevaca u Krapini postavljene jaslice u dvorištu

Jedan od simbola najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića su božićne jaslice - prikaz Kristova rođenja u betlehemskoj štalici opisanog u Evanđeljima po Mateju i Luki. Raznih su veličina i oblika, a najljepše su one koje napravite sami. Tako su kod franjevaca u Krapini u dvorištu kod kipa sv. Josipa postavljene jaslice.

Potpuni oprost u franjevačkim crkvama

Apostolska pokorničarna izdala je dekret kojim dopušta da se od svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2023. do blagdana Prikazanja Gospodinovog 2. veljače 2024. može dobiti potpuni oprost.

POTPUNI OPROST Možete ga primiti i uz blagdan sv. Antuna

Oprost je, prema definiciji Katekizma Katoličke Crkve (KKC 1471) "otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana u svetoj ispovijedi, kada svećenik u Kristovo ime pokorniku izgovara 'Ja te odrješujem'."

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja