Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozicne-jaslice

Vukovarske jaslice u Čilipima

U župi sv. Nikole u Čilipima za ovaj su Božić vjernici, u suradnji sa župnikom don Josipom Barišićem, napravili velike jaslice na više od 20 četvornih metara. Ovogodišnja tema jaslica u Čilipima je Vukovar, s prikazom Svete Obitelji i djetešca Isusa u središtu velikog križa na Vukovarskom groblju.

Natašine jaslice posvećene njenoj i Svetoj obitelji

"Uvijek sam rado izrađivala klasične božićne jaslice ispod drvca koje za mene najbolje predstavljaju ugođaj Božića. Prije 12 godina kada mi je sinu dijagnosticiran i operiran tumor život mi je još jednom pokazao da u ovom životu postoje vrlo teške stvari. Jaslice najbolje predstavljaju ono najbitnije na svijetu, a to je obitelj (...) Uzdam se u Boga i odgajam djecu u kršćanskom duhu te time ulažem da sami rastu u kreativnosti i u duhovnosti", rekla je za HKM Nataša Đidare, kreatorica božićnih jaslica koje zauzimaju površinu veću od 30 metara kvadratnih.

Jaslice gradišćanskog Hrvata odlaze u Križevce

Austrijsko-hrvatsko društvo (AHD) u Beču, na čelu s predsjednikom Markusom Prennerom i ove je godine, već po ustaljenom običaju, postavilo u hrvatskoj crkvi Am Hof u Beču božićne jaslice. 

Čudesan i divan znak božićnih jaslica

U vrijeme došašća, ovo vrijeme iščekivanja Spasitelja, neizbježan element u svakoj obitelji su božićne jaslice. I papa Franjo navodi kako su jaslice podsjetnik na naše dužnosti da dijelimo ovo iskustvo s našom djecom i unucima te piše apostolsko pismo "Admirable signum“ o značenju i važnosti božićnih jaslica u svakoj fazi našega života.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja