Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozicne-jaslice

Paragvajske jaslice oživljene snagom vode

Četvrt Bella Vista u paragvajskom gradu Luqueu mjesto je jedinstvenih hidrauličnih jaslica u Paragvaju. Tradiciju je započeo Esteban Sabaté 1953. godine, a danas ih uređuju njegova djeca i unuci.

FOTOGALERIJA Pogledajte jedne od najvećih ručno izrađenih jaslica

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Petar Horvat koji se nalazi na službi u Australiji, gdje skrbi za hrvatsku katoličku zajednicu u crkvi sv. Nikole Tavelića u Sydneyu (naselje St. Johns Park) izradio je nove jaslice za crkvu sv. Nikole Tavelića kojima nastoji svima približiti otajstvo Božića.

Papa Franjo pozvao: "Nemojmo imati lažni, komercijalni Božić"

Papa Franjo primio je, u petak 10. prosinca u audijenciju i zahvalio delegacijama koje su surađivale u ovogodišnjoj tradicionalnoj izradi i pripremi božićnih jaslica i drvca postavljenih na glavnom vatikanskom trgu te u dvorani Pavla VI.

Vukovarske jaslice u Čilipima

U župi sv. Nikole u Čilipima za ovaj su Božić vjernici, u suradnji sa župnikom don Josipom Barišićem, napravili velike jaslice na više od 20 četvornih metara. Ovogodišnja tema jaslica u Čilipima je Vukovar, s prikazom Svete Obitelji i djetešca Isusa u središtu velikog križa na Vukovarskom groblju.

Natašine jaslice posvećene njenoj i Svetoj obitelji

"Uvijek sam rado izrađivala klasične božićne jaslice ispod drvca koje za mene najbolje predstavljaju ugođaj Božića. Prije 12 godina kada mi je sinu dijagnosticiran i operiran tumor život mi je još jednom pokazao da u ovom životu postoje vrlo teške stvari. Jaslice najbolje predstavljaju ono najbitnije na svijetu, a to je obitelj (...) Uzdam se u Boga i odgajam djecu u kršćanskom duhu te time ulažem da sami rastu u kreativnosti i u duhovnosti", rekla je za HKM Nataša Đidare, kreatorica božićnih jaslica koje zauzimaju površinu veću od 30 metara kvadratnih.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja