Budi dio naše mreže

Kandidat za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije i kandidati Hvarske biskupije su u četvrtak, 23. studenog 2023., u večernjim satima ispovjedili vjeru i izrekli prisegu vjernosti Katoličkoj Crkvi pred splitsko-makarskim nadbiskupom mons. Zdenkom Križićem. 

/ mk

Kandidat za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije Petar Paradžik i kandidati za đakonat Hvarske biskupije Tonči Prugo i Domagoj Babić trojica su bogoslova koji su ispovjedili svoju vjeru i izrekli prisegu vjernosti.

Foto: Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije

U kapeli sv. Tita, u Nadbiskupskom ordinarijatu, ovom događaju prisustvovali su rektor CBS-a don Vedran Torić, duhovnik mons. Jure Vrdoljak te tajnik nadbiskupa don Renato Pudar. 

Foto: Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije

Susret je započeo molitvom, nakon čega je nadbiskup Zdenko održao prigodno razmatranje na temelju odlomka Ivanova evanđelja. Nakon toga kandidati su potvrdili da vjeruju sve i svaku pojedinost što Katolička Crkva predlaže vjerovati. Potom su izjavili da slobodno i svjesno žele primiti sveti red đakonata, da će uvijek svojim ponašanjem i svojim riječima čuvati zajedništvo s Katoličkom Crkvom te da će kršćanskim posluhom prihvaćati ono što posvećeni pastiri kao vjerodostojni učitelji i navjestitelji vjere razlože i kao poglavari Crkve odrede.

Po završetku obećanja, nadbiskup Zdenko darovao je kandidatima Božanski časoslov i uputio im nekoliko riječi o važnosti onoga što su izrekli te ih ohrabrio i potakao da mole i vjerno vrše svoju službu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja