Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hvarska-biskupija

BISKUP VIDOVIĆ: "Moramo redovito obrezivati maslinu svoje vjere!"

U prvom gostovanju na HKR-u, nakon što je prije gotovo dvije godine imenovan hvarskim biskupom, mons. Ranko Vidović osvrće se na svoju biskupsku službu, na svećeničko iskustvo kroz 35 godina i plodove pastorala na koljenima te o tri zla koja je turizam donio domaćim dušama. Cijelu emisiju urednice Tanje Maleš poslušajte u emisiji "Sutra je dan Gospodnji" u subotu, 28. siječnja u 20 sati ili kasnije potražite u Arhivi emisija na www.hkr.hkm.hr.

'Kancelarova besida' - Tko će otkrit’ ovu zvijezdu, s ovu stranu našeg groba?

Samo ako je Krist živ, ako On sada vlada ovim svijetom - postoje drugi kriteriji života. Samo ako zemlja nije progutala Onoga koji je ljubio svoje do krvi, do smrti - onda se isplati živjeti drugačije, piše don Ivan Jurin, kancelar Hvarske biskupije, u uskrsnome izdanju biskupijskog časopisa 'Kruvenica' u svojoj redovitoj rubrici 'Kancelarova besida' osvrćući se na Kranjčevićevu pjesmu 'Misao svijeta'.

Biskup Petar Palić: "Križ je znak otkupljenja"

"Križ je znak Božje ljubavi. Odatle dolazi njegova spasenjska snaga. Savršena Kristova ljubav jača je od svih grijeha svih ljudi svih vremena. U tome se sastoji naše spasenje", rekao je biskup Petar Palić na bdijenju uoči 5. Planinarskog križnog puta Hvarske biskupije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja