Budi dio naše mreže

Ključna riječ: splitsko-makarska-nadbiskupija

Svjedočanstvo bivšeg sotoniste povodom Holywina

U splitskoj župi Presvetog Srca Isusova na Visokoj, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, uoči svetkovine Svih Svetih, 31. listopada tradicionalno je održana večer bdjenja i duhovni susret pod nazivom „Holywin".

Trojica braće zaređena u Solinu: Roditelji su to radosno prihvatili

Trojica braće: bogoslov Robert Pudar zaređen je za đakona, đakon don Renato Pudar za prezbitera Splitsko-makarske nadbiskupije; a đakon fra Marko Pudar je zaređen za prezbitera Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Trojica braće dolaze iz peteročlane obitelji, što znači da su ih roditelji svu trojicu darovali u službu na njivi Gospodnjoj.

Održan Molitveni susret crkvenih pokreta i zajednica Splitsko-makarske nadbiskupije

'Duhovski događaj je trajnost u Crkvi i ta trajnost je prisutna kroz sve vjekove i generacije. Bez Duha Božjega euharistija bi bila spomen prošlosti, a ne spomen-čin Kristove prisutnosti. Svi sakramenti bi bili obični obredi bez stvarnog susreta s Kristom. Živeći u zajedništvu s Duhom Svetim naša Crkva postaje sinodalna, misionarska i đakonska', poručio je mons. Barišić uvodeći u svečano misno slavlje.

Hodočašće mladih iz Splita u Rim

Hodočašće za studente i radničku mladež iz Splita i okolice u Rim i Vatikan održano je od 27. veljače do 4. ožujka 2023., a organizirao ga je studentski kapelan Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Terze. Obuhvaćalo je različita mjesta u Italiji od Oriveta, Padove pa do Asiza. No, središnje mjesto hodočašća bio je Rim i Vatikan. Tako su hodočasnici imali prigodu vidjeti mnoga svetišta koja su od iznimne važnosti za katoličku vjeru, ali i europsku i svjetsku kulturu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja