Budi dio naše mreže

Makar su okolnosti drugačije ove godine, sv. Nikola se pobrinuo kako bi i dalje mogao posjetiti djecu i darovati im pokoji dar 6. prosinca. Evo primjera kako su se neke župe snašle kako bi zaštitnik djece mogao obradovati naše najmanje!

/ ps

Članovi Franjevačke mladeži Gradnići na svojem su Facebook profilu podijelili priču kako su uvečer 5. prosinca ukrasili auto i krenuli po kućama posjetiti najmlađe uoči blagdana sv. Nikole zajedno sa župnikom župe Sv. Blaža fra Nikolom Rosančićem. Razočarani što ove godine neće biti tradicionalnoga darivanja zbog epidemioloških mjera, fra Nikola je predložio “Ako dječica ne mogu nama, idemo mi njima. Idemo organizirati dijeljenje paketića po selu, kupit ćemo potrebne stvari, prerušiti se u Svetoga Nikolu i njegove pomoćnike, okititi Golfa i kroz župu dijeliti paketiće dječici i obradovati ih”, objasnili su.

Nakon što su kroz nekoliko dana sakupljali namirnice i igračke bili su spremni krenuti po selu. Iako su naišli na nekoliko poteškoća – auto nije htio krenuti, bilo je hladno, pokisli su – svjedoče kako ih je preplavila radost i sreća kada su vidjeli osmijeh djece. “…(N)jihova sreća, recitacije, ne mogu se mjeriti ni sa čim. Ni slutili nismo da ćemo toliko dospjeti do srca svih i ostaviti ovoliki utisak na našu župu ali i šire”, ističu.

Najmlađe je ispred njihovih domova također došao pozdraviti i darivati sv. Nikola u Karlovcu. Franjevci iz župe Presvetog Trojstva su na svojim društvenim mrežama napisali kako, s obzirom da ove godine zbog epidemioloških mjera darivanje nije bilo moguće, su odlučili  prošetati na području župe kako bi slatke paketiće donijeli djeci pred vratima njihovih domova.

A da najmlađi ne ostanu bez darova od sv. Nikole su se potrudili i volonteri Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji su poklone donijeli djeci zaposlenika. “Na dječjim licima sreća i osmjesi, a u srcu zahvalnost jer svojim životom ti mladi ljudi pokazuju dobrotu, empatiju, spremnost na služenje. Veliki zagrljaj i lajk od svih nas!” napisali su na Facebook sveučilišta.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja