Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevacka-mladez

Što je Franjevačka mladež?

Frama djeluje u Hrvatskoj, ali i u Europi i svijetu. Postoji 38 osnovanih nacionalnih bratstava Frame i oko 30 bratstava koja su na početku svoga postojanja. U svijetu ima oko 40 000 članova Franjevačke mladeži.

Puno duhovnosti, a nigdje Isusa

"Ne biste trebali graditi svoju vjeru samo na tome što osjećate ili što mislite da je ispravno, bez obzira na to koliko dobre argumente imali s deset fusnota ispod njih. Slijedite Krista unutar Crkve i budite poslušni toj istoj Crkvi koju je On utemeljio i kojoj je dao vlast. Možda su nam neke stvari nejasne i nerazumljive, ali imajte povjerenja u Oca da On zna što radi jer to je primjer koji nam daju Sveto pismo i sama Crkva. Ovo vrijeme nije ništa bolje ili gore od drugih vremena, ali je jedino u kojem možete postići svetost", piše fra Vinko Brković, franjevac HFP. sv. Ćirla i Metoda.

Isus je žedan i ljudskog obraćenja Bogu, pravoj i istinitoj ljubavi

"Isus želi ispiti zadnju kap iz kaleža patnje i smrti ispunjajući tako povjereno mu spasiteljsko poslanje cijeloga čovječanstva jer za nas je otišao na križ, i to iz ljubavi, ne iz nekih svojih hirova. Pretrpio je bol života, zbog ljubavi prema čovjeku odabrao je put žrtve pokazujući nam što je sve spreman napraviti za nas. Bog svemoguć i savršen sišao je u ljudsko tijelo, prošao ovim svijetom čineći dobro i propatio. Koje li neizmjerne ljubavi!", piše fra Antonio Kirin.

Gospodine, hoću li ostvariti ono što si za mene predodredio?

"Želim vjerovati da ćeš me čuti, da ćeš mi se smilovati za sve nedostojne trenutke u mom životu. Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri. Postoji jedan strah veći od onog hoću li izdržati kad se budemo gledali oči u oči: hoću li ispravno odlučiti, hoću li prepoznati Tvoju volju u svom životu. Hoću li ostvariti ono što si Ti za mene predodredio. Ne usuđujem se, Gospodine, slijediti svoje snove, ne usuđujem se slušati Tvoj glas, idem zaobilaznim putevima", piše fra Ante Bešlić, franjevac Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita.

FRA MATIJA MARIJIĆ Put opraštanja Božji je put

"Put opraštanja Božji je put. To nije lak put, ali na njemu nismo sami, nego hodimo zajedno s Bogom računajući na njegovu snagu kojoj ništa nije nemoguće. Na koncu Gospodin Isus nas i poziva: ‘Uđite na uska vrata!‘ (Mt 7, 13), vrata koja vode u život", piše fra Matija Marijić, župni vikar u Vukovaru.

Framaši u "hodbrojavanju" – pođimo s njima stopama sv. Franje!

Ususret ovogodišnjem Hodu Franjevačke mladeži, koji će se ove godine održati pod geslom "Djelima i naukom podržati Kristovu Crkvu", u ciklusu "Hodbrojavanje – stopama svetog Franje" framaši donose tekstove o životu sv. Franje kako bismo pobliže upoznali "siromaška iz Asiza". Podržite ih molitvom i prođite Asizom zajedno s njima.

FRA VINKO BRKOVIĆ Baš ove lude je Gospodin izabrao da posrami mudre

"Toliki ljudi, mladi i nešto manje mladi, hodaju nekoliko dana kako bi stigli na svoje odredište, a potom pošli u Asiz. Zapravo, ne hodaju oni samo nekoliko dana, hodaju čitavu godinu. Ima tu padova, uspona, zapravo svega što se u jednome životu može naći, ali zajedničko im je da nikada neće odustati", piše franjevac Vinko Brković na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja