Budi dio naše mreže

Projekt "Srebrenica u Rijeci" poznati vjeroučitelj i suradnik Hrvatske katoličke mreže Marin Miletić sa svojim je katoličkim skautima pokrenuo prije 12 godina.

/ mp

Riječ je o organizaciji Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Riječke nadbiskupije koji, u suradnji s gradom Rijekom, već tradicionalno organiziraju besplatno ljetovanje za četrdesetak djece iz Srebrenice.

“Prije 13 godina mi je prišao moj prijatelj Saša Dragičević, jedan od mojih prvi košarkaških trenera, i rekao mi da treba financijski pomoći djeci Srebrenice. Ja sam sa svojim mladima prikupio određenu svotu novaca i uplatio na račun. Potom sam razmišljao: Kako mogu dugotrajno pomoći djeci Srebrenice? Želja mi je bilo pokazati da mi Hrvati katolici mislimo na djecu Srebrenice koja su muslimanske i pravoslavne vjeroispovijesti.

Prišao sam svom nadbiskupu Ivanu Devčiću, Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji kako bi osigurali hrani i prijevoz za djecu Srebrenice. Tako smo krenuli i radimo sve do danas”, istaknuo je Miletić.

Predsjednica Grabar-Kitarović prošli je tjedan zahvalila njihovim domaćinima što su im omogućili ljetovanje u Hrvatskoj te poželjela djeci ugodan boravak u Hrvatskoj i puno zanimljivih aktivnosti.

Marin Miletić i Kolinda Grabar-Kitarović

Miletić je istaknuo kako je njegova namjera djeci Srebrenice dati nadu kad ih izvede iz teške svakodnevice. Naime, život u Srebrenici je težak i kad ih odvede na ljetovanje gdje dožive razna uzbuđenja sigurno im se teško vratiti u svoju svakodnevicu.

“Dajemo im nadu da nikada ne treba odustati od svojih snova. Dok čovjek ima nadu, on će preživjeti. Tako su ljudi u logoru smrti Auschwitzu preživjeli dok su imali nadu. Borili su se. Mi djeci iz Srebrenice pokazujemo da je moguće živjeti u zajedništvu unatoč različitostima. Sretan sam što mi Hrvati i katolici možemo na deset dana ugostiti djecu Srebrenice”, poručio je Marin Miletić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja