Budi dio naše mreže

Učitelji Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci okupljeni kroz Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, učitelji Hoteljersko-turističke škole, mnogi Riječani i Katolički skauti Riječke nadbiskupije prikupili su darove za mlade obitelji tvrtke "Đuro Đaković" koji su u vrlo teškoj situaciji. Suradnik Hrvatske katoličke mreže i riječki vjeroučitelj za poklone obiteljima radnika "Đure Đakovića" povodom Svetog Nikole pripomogao je i sa svojim mjesečnim iznosom reklama sa svog YouTube kanala.

/ mp

Miletić je naglasio kako “ne možemo spasiti svijet, ali i malo je mnogo više od – ničega. Kada bismo tako svi činili, ovo naše društvo bilo bi puno ljepšim mjestom za život.”

Naime, kako je pojasnio Miletić, tvornica “Đuro Đaković” je na koljenima. Nemaju novca za plaće, a računi su im blokirani. Dug tvrtke iznosi više od 100 milijuna kuna. Radnici nisu primili dvije plaće te vođe štrajka poručuju kako se neće nastaviti raditi dok ne prime plaće.

Stoga su se Riječani organizirali, nakrcali kamion slatkišima i odvezli darove na blagdan sv. Nikole mladim obiteljima zaposlenima u tvrtci “Đuro Đaković” u Slavonski Brod. Ondje se Marin Miletić susreo sa sindikalnim povjerenikom Ivanom Barićem iz “Đuro Đaković – Specijalna vozila”.

Prema Barićevim riječima, tvrtka “Đuro Đaković” poznati je hrvatski brand kojemu 95 posto dohotka čini izvoz u Europsku uniju.

“Već godinama proizvodnju ove tvrtke financiraju banke. U jednom trenutku u lipnju talijanske banke su se povukle iz financiranja proizvodnje. Obratili smo se Vladi za pomoć jer nam je potrebna tromjesečno financiranje. Postoji potražnja za proizvodnjom i to 60 vagona mjesečno, ali trenutno nismo u stanju potpisati takav ugovor jer zbog sadašnje situacije bojimo se išta potpisivati.

Ne znamo što će se dogoditi, sve je stalo. Proizvodnja je nedovršena, ne znamo što će biti. Stotinjak ljudi je otišlo. Mi razmišljamo što ćemo i kako ćemo ako dobijemo financiranje”, poručio je Barić.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja