Budi dio naše mreže

Iako se neće moći održati brojne manifestacije koje prate Sudamju, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić je izrazio nadu da ćemo unatoč tome svi svečano proslaviti sv. Dujma i doživjeti njegovu veličinu.

/ ps/IKA

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić sastao se sa suradnicima u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu kako bi se dogovorili o ovogodišnjoj devetnici i proslavi sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Odlučeno je da će u devetnici od 28. travnja do 6. svibnja u splitskoj katedrali Sv. Dujma misno slavlje u 18 sati prema rasporedu predvoditi kanonici Prvostolnog kaptola: don Pavao Banić, don Ante N. Ančić, mo. Šime Marović, don Tomislav Ćubelić, don Ante Mateljan, don Marko Ćubelić, don Jure Vrdoljak, don Miroslav Vidović i don Radojko Vidović. Mise će izravno prenositi Laudato TV i YouTube kanal Splitsko-makarske nadbiskupije. Za vrijeme mise pjevat će samo nekoliko pjevača katedralnog zbora.

Sudamija 2016/Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Na samu svetkovinu sv. Dujma, 7. svibnja, mise su u katedrali u 7, 8, 10, 16, 18 i 20 sati. Središnje euharistijsko slavlje u 10 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša.

Nadbiskup Barišić zahvalio je suradnicima na prijedlozima za ovogodišnju proslavu sv. Dujma koja će se odviti u ograničenim okolnostima zbog koronavirusa i epidemioloških mjera, a zbog čega su i otkazane brojne manifestacije koje prate Sudamju poput koncerata zborova, različiti kulturnih i sportskih događaja. Izrazio je nadu da ćemo unatoč tome svi svečano proslaviti sv. Dujma i doživjeti njegovu veličinu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja