Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nadbiskup-marin-barisic

Blagoslovljen novi križni put u Igranama

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić blagoslovio je u nedjelju 3. travnja u Župi Gospe od Ružarija u Igranama u Makarskom primorju petnaest postaja križnoga puta, koje su postavljene od Gospine kapelice na Oštri do crkve svetoga Mihovila.

Kako će ove godine izgledati proslava sv. Dujma?

Iako se neće moći održati brojne manifestacije koje prate Sudamju, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić je izrazio nadu da ćemo unatoč tome svi svečano proslaviti sv. Dujma i doživjeti njegovu veličinu.

FOTOREPORTAŽA U Splitu postavljen kip zaštitnika Dalmacije

Unazad 3 godine sv. Jeronim je zaštitnik Splitsko-dalmatinske županije te se na njegov blagdan slavi Dan županije. Kip sv. Jeronima napravljen je od bračkog kamena i u tom kontekstu nadbiskup Barišić je naglasio kako je isklesan od oporoga dalmatinskog kamena. "Opor na svoj način simbolizira naš mentalitet i narav sv. Jeronima, ali izglađenu, humaniziranu i kristijaniziranu molitvom, askezom i postom. Ne samo dalmatinski kamen, nego i sunce mu je dalo patinu našega ambijenta. Svi hodočasnici koji u buduće budu išli u Svetu Zemlju moći će u srcu Jeruzalema, na Sionu, u bazilici Usnuća Marijina posjetiti kip sv. Jeronima", kazao je nadbiskup Barišić.

Šestu krunicu svega svijeta predmolit će, među ostalima, nadbiskup Barišić i Thompson

Na poticaj patra Ivana Ike Mandurića, u subotu, 4. travnja, započela je online krunica Hrvata svega svijeta koja je naišla na potporu nekoliko desetaka tisuća Hrvata diljem svijeta. Krunica će se moliti s početkom u 14 sati po hrvatskom vremenu, za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere, u subotu 9. svibnja.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja