Budi dio naše mreže

Župnik don Damir Stojić i katolička karizmatska zajednica Božja pobjeda pozivaju sve na Jerihonsko bdjenje za nova redovnička i svećenička zvanja iz župe.

/ im

Uoči svetkovine Duhova kreće cjelodnevno klanjanje koje će trajati sedam dana i sedam noći.

“Dragi vjernici, uoči svetkovine i župnog blagdana Duhova i ove godine, u suradnji sa zajednicom Božja pobjeda organiziramo Jerihonsko bdjenje – klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu kroz 7 dana i 7 noći. Nakana klanjanja ove godine je: za nova redovnička i svećenička zvanja iz župe. Bdjenje započinje u subotu, 20.5. u 23h, a trajat će do duhovskog bdjenja u subotu, 27.5. u 20h2, stoji na Facebook stranici Sveta Mati Slobode.

“Preko dana Presveto će biti izloženo u crkvi, a nakon večernje pa sve do jutarnje svete mise bit će otvoren isključivo zapadni ulaz”, napominju organizatori.

Za vrijeme bdjenja je potrebno osigurati da uvijek netko bude prisutan u crkvi pa vas potičemo da se prijavite za “dežurstvo”. Prijaviti se možete preko linka: https://forms.gle/A8PrVhCF7wHS7SQWA

Jerihonska molitva

Jerihonska molitva je ona u kojoj tražimo Božju intervenciju, zaštitu ili ga molimo da nešto promijeni. Nastala je po uzoru na 6. poglavlje Knjige o Jošui i svjedočanstvu o rušenju Jerihonskih zidina koje su okruživale grad lažnih bogova. Izuzetno je važno da se moli u poslušnosti Bogu čak i onda kada ne razumijemo Njegovu riječ – baš kao što je to činio Jošua poslušavši naizgled ludu uputu da se grad obilazi cijelom dužinom jednom dnevno kroz šest dana i sedmi dan sedam puta. Međutim, zadnji su se dan zidine srušile i grad je oslobođen. Tako i mi, čineći nešto što nam se čini nekonkretnim poput molitve, ali u poslušnosti Bogu i prihvaćajući Njegovu volju, možemo pripremiti put Bogu da ruši zidine grijeha i zla.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja