Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-mati-slobode

Biskup Bogdan: Primjeri dobrih i plemenitih bića privlače, a mi ih u hrvatskoj povijesti imamo mnogo

"U ovim prilikama otkrili smo više jedni druge i prave istinske vrijednosti. U ovoj situaciji u kojoj jesmo... Bože dragi koliko se dobrog i plemenitog osjetilo u hrvatskome biću, u hrvatskoj duši i u hrvatskom čovjeku. To je ono dobro što treba njegovati i poticati", rekao je biskup Jure Bogdan tijekom misnog slavlja povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak".

VIDEO Presveti Oltarski Sakrament na zagrebačkim ulicama

"Ganuo me Urbi et orbi, a nakon toga me jako ganula ova fotografija i sam čin don Danijela Vidovića, dragog mi prijatelja, salezijanca i župnika moje župe u kojoj sam odrasla na Jarunu", svjedoči karmelićanka BSI sestra Dijana Mlinarić. Objavu s. Dijane s društvene mreže prenosimo u cijelosti.

Nova inicijativa salezijanaca: "Želimo potaknuti sve da iskažu čast i hvalu Svetom pismu"

Hrvatska nema previše svetišta, pogotovo s nacionalnim karakterom, pa svaka inicijativa koja se događa ili organizira na takvim svetim mjestima dobiva dosta širi značaj i odjek među vjernicima. Iskreno se nadamo da će tako biti i od ove korizme zahvaljujući Družbi sv. Franje Saleškog - poznatijoj kao braća salezijanci - 'čuvarima' zagrebačkog svetišta Sveta Mati slobode na Jarunu, a osobito jer poticaj dolazi malo poslije Nedjelje Božje riječi koju smo započeli slaviti i obilježavati na poziv pape Franje ovoga siječnja te će se ustaliti na Treću nedjelju kroz godinu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja