Budi dio naše mreže

Prvi tegljač humanitarne pomoći koji Hrvatski Caritas šalje ljudima pogođenima ratom u Ukrajini krenuo je u petak 18. ožujka popodne s parkirališta Zagrebačkog velesajma, a prije polaska blagoslovio ga je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

/ md/IKA

U kratkom obraćanju novinarima predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš izjavio je da „ovom pošiljkom želimo poslati poruku i darove“, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).

Predsjednik HBK blagoslovio prvi tegljač humanitarne pomoći za Ukrajinu / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

„Tisuću ruku htjelo je dati ruku onima koji su sada u potrebi. Htjeli smo iz naših ruku poslati dar ljudima u Ukrajini koji im je potreban. To je dar kruha i dar vode. Ti darovi teku kroz naše ruke, a protekli su kroz srce dobrih ljudi koji su davali svoje darove. Dali su ono što imaju. Neki su stavili na račun Hrvatskog Caritasa, neki su nazvali humanitarni telefon. Htjeli su poručiti onima u Ukrajini da ih žele podržati. Narod tamo trpi od bombardiranja i mržnje. Mi želimo poslati poruku da im želimo staviti u ruku ono što im je najpotrebnije“, poručio je predsjednik Hrvatskog Caritasa, zahvalivši svima koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći.

Predsjednik HBK blagoslovio prvi tegljač humanitarne pomoći za Ukrajinu / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

„Želim zahvaliti svima koji sklapaju ruke na molitvu. Mi smo zajedno s narodom u Ukrajini dok dijelimo darove. Zajedno smo s njima u molitvi da Bog zaustavi rat, da promijeni ljudsko srce iz kojega i teku ratovi. Ova poruka je i blagoslov i za nas i za njih. Zato želimo ovaj kamion poslati s Božjim blagoslovom“, zaključio je biskup Bože Radoš.

Na ispraćaju tegljača bio je i generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja