Budi dio naše mreže

Nakon što je početkom veljače nad/biskupijskim Caritasima za potrebe najsiromašnijih obitelji na njihovom području usmjerio 200.000,00 eura, u ponedjeljak 10. lipnja Hrvatski Caritas uputio je Caritasovoj mreži i dodatnih 200.000,00 eura prikupljenih u sklopu programa „Za 1000 radosti“.

/ mk

Značajna su to sredstva koja su doprinosima darežljivih pojedinaca, tvrtki, škola i udruga prikupljena u nacionalnom humanitarnom programu Hrvatskog Caritasa koji se u ovom programskom razdoblju, do sredine studenoga 2024., provodi uz slogan „Na strani dobra“.

Proteklih dana na službenu adresu programa „Za 1000 radosti“ pristižu izvješća nad/biskupijskih Caritasa o utrošenim sredstvima i konkretnim primjerima obitelji u potrebi s područja cijele Hrvatske kojima je pružena pomoć barem malo osvijetlila teške životne situacije kroz koje te obitelji prolaze. Izvješća pokazuju da se obitelji u potrebi uslijed nedostatnih primanja nad/biskupijskim Caritasima na svojemu području često obraćaju za pomoć u podmirenju troškova stanovanja, zdravstvenih troškova i troškova školovanja djece. Brojnim obiteljima sredstvima iz programa „Za 1000 radosti“ pomoć je pružena i u kupnji medicinskih pomagala, drva za ogrjev te raznog građevinskog materijala, namještaja i kućanskih aparata radi poboljšanja stambenih uvjeta. Pomoć je dostupna i višečlanim obiteljima, obiteljima koje se suočavaju s teškim bolestima svojih članova kao i obiteljima nezaposlenih ili samohranih roditelja.

Poslanim sredstvima nad/biskupijski će Caritasi u narednom razdoblju moći dodatno pomoći i dosegnuti još veći broj obitelji u potrebi s ciljem ublažavanja njihovih svakodnevnih teškoća. Hrvatski Caritas izražava iskrenu zahvalnost podupirateljima programa koji su pozivima na donacijski telefon 060 9010 (0,83 eura po pozivu; PDV uključen), uplatom novčanih priloga na račun programa IBAN: HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-23) ili materijalnim darom postali dijelom Caritasove mreže dobra i pružili konkretnu pomoć obiteljima u potrebi.

U nacionalni humanitarni program Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ uključiti se možete tijekom cijele godine. Više o programu saznajte na mrežnoj stranici Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja