Budi dio naše mreže

Hrvatski Caritas donirao je kontejner samostanu sestara Milosrdnica za potrebe kuhinje.

/ md

Samostan svetog Vinka u Zagrebu jako je stradao prilikom posljednjeg potresa. Provincijalna poglavarica zagrebačke provincije, sestra Barbara Vrućina, objasnila je zašto je kontejner važan doprinos dok traje obnova oštećene kuhinje.

“Ovdje nas je 120 sestara. Dva puta u tjednu kuhamo za siromahe kojih je oko 100, a ostale dane kuhaju sestre u Gundulićevoj gdje se nalazi centar za siromahe. Ponekad se ovdje kuha za 220-230 osoba te je potrebna velika kuhinja bez koje ne možemo”, kazala je Vrućina.

Hrvatski Caritas donirao kontejner sestrama Milosrdnicama / Foto: Kristijan Kozina

Predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup Bože Radoš, naglasio je da su sestre život posvetile potrebitima i siromasima. “Na neki način osjećamo da nastavljamo njihovu misiju, a i njima pokazujemo koliko je važno to što rade. Sestre sv. Vinka brinu se za siromahe, daju im hranu kroz svoju povijest pa i danas, a vjerujemo da će to biti i sutra. Na njihovom putu, mi njima sada činimo ono što su one činile, što sada čine i što će činiti”, poručio je biskup Radoš.

Hrvatski Caritas donirao kontejner sestrama Milosrdnicama / Foto: Kristijan Kozina

Fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, izjavio je kako baš kao u ovom slučaju žele biti blizu svima onima koji karitativno djeluju. “Naša pomoć je bila prisutna i bit će i dalje prisutna. Ono što mogu zaželjeti je da kao što su crkvu vratile u prvobitnu funkciju, da tako prorade i samostan te kuhinja koja je srce samostana”, istaknuo je Glavnik.

Vrhovna poglavarica i članica članica zagrebačke provincije Bezgrješnog Začeća BDM, sestra Miroslava Bradica izrazila je zahvalnost biskupu, upraviteljima Caritasa i svim ljudima koji su pridonijeli početku obnove kuhinje.

Hrvatski Caritas donirao kontejner sestrama Milosrdnicama / Foto: Kristijan Kozina

“Ovaj dar nam je dragocjen i znatno nam je pomogao što prije krenuti u obnovu kuhinje koja nam je tako potrebna. Još jednom, u ime svoje službe kao vrhovna poglavarica, izražavam veliku zahvalnost, prije svega dragom Bogu, a onda dobrim ljudima, dragom biskupu i upraviteljima Caritasa koju su vidjeli našu potrebu i priskočili nam u pomoć”, zaključila je Bradica.

Podsjećamo, samostanska crkva Družbe sestara milosrdnica u Frankopanskoj ulici u Zagrebu blagoslovljena je u nedjelju 3. srpnja te je otvorena za bogoslužja kao prva obnovljena crkva u središtu grada nakon potresa 2020. godine.

Samostan sestara nakon zagrebačkog potresa 2020. / Foto: Kristijan Kozina

Samostan sestara nakon zagrebačkog potresa 2020. / Foto: Kristijan Kozina

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja