Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-tomislav-glavnik

Kako nositi svoj križ u svakodnevnici?

Jedini uzor u nošenju vlastitog križa kao kršćanima treba nam biti Isus Krist. Kada shvatimo kako je Isus odgovorno pristupio svom križu, shvaćamo koliko u našem duhovnom životu postoji prostora za rast i napredak.

Fra Tomislav Glavnik: Budimo zajednički na strani čovjeka

Odlukom hrvatskih biskupa iz 2006. Hrvatski Caritas određen je za nositelja akcije Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, a fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, govorio je o Tjednu solidarnosti. "Podrška je dobronamjerna, otvorena, bratska, ljudska i kršćanska na tragu Isusove poruke ljubavi prema bližnjima. To je veliko svjedočanstvo o blizini koju je Crkva u Hrvatskoj njegovala prema Bosni i Hercegovini u cjelini", istaknuo je fra Tomislav.

Otvoreno blagovalište Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije otvorio je novo blagovalište u utorak, 7. ožujka, u Omišu na adresi Obala gusara 6. Tako su, u cilju prevencije i suzbijanja siromaštva, proširili karitativnu djelatnost na grad Omiš i okolicu gdje će za sada oko 50 građana slabijeg socioekonomskog statusa svakodnevno imati osiguran topli obrok.

Caritas potrebnima pomaže trajno i na različite načine

Razlika između karitativnog djelovanja i humanitarnog rada, veza Božića i darivanja, kako se koriste sredstva koja se doniraju u karitativne akcije te mogućnosti djelovanja Caritasa na župnoj, biskupijskoj i nacionalnoj razini bile su neke od tema Argumenata 15. prosinca.

Na Sionu svečano otkriven kip sv. Nikole Tavelića

U nazočnosti hrvatskih hodočasnika, svećenika i bogoslova Hrvata koji su na službi ili studiraju u Svetoj Zemlji te domicilnog puka, na jeruzalemskom je Sionu 14. studenog svečano otkriven kip sv. Nikole Tavelića.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja