Budi dio naše mreže

U gotovo 30 hrvatskih gradova i mjesta, diljem zemlje od juga do sjevera, održat će se u četvrtak "Noć svetaca", molitveno bdjenje mladih uoči svetkovine Svih svetih, poznato i kao „Holywin – svetost pobjeđuje”. Sve je veći interes te se priključuju iz godine u godinu nova mjesta, a zanimljivost je da su naši ljudi bdjenje proširili i izvan granica Hrvatske – u Srbiju, Njemačku te Bosnu i Hercegovinu.

/ mp

Ove godine u Zagrebu – u kojem je sve počelo 2003. kod dominikanaca na Peščenici – “Holywin” održat će se na Šalati, a u Splitu na čak tri mjesta: Kmanu, Sućidru i prvi put na Mejašima čiji župnik don Hrvoje Dragun očekuje veliki interes i dobro ispunjenu crkvu Sv. Spasa. Naime, veliko su i novije naselje koje raste s više od 3000 mladih obitelji s djecom.

“Želimo pozvati mlade i druge vjernike da zajedno odgovorimo Isusom na izazove komercijalizacije. Naime, papa emeritus Benedikt XVI. želi da na sve izazove odgovorimo Isusom, a mi to i želimo”, poručio je don Hrvoje. 

Naglasio je kako je “Holywin” prilika da se na poseban način, ususret svetkovini Svih svetih, stavimo na raspolaganje svim ljudima Isusa kao odgovor na izazove koje nam donosi ovaj svijet.

Molitveno bdjenje počinje u 21 sat s izlaganjem don Josipa Ulića, mladog župnog vikara koji je i potaknuo našeg sugovornika na organiziranje ovog susreta, a u programu je i klanjanje.

“Nakon klanjanja će biti druženje i kviz o svecima gdje ćemo pobliže naučiti o svecima i upoznati što je to svetost jer smo svi na svetost pozvani”, poručio je don Hrvoje Dragun. 

Holywin” se održava i u vrlo malenim mjestima: Vidu, Bujama, Milanovcu, Orubici pa i Nijemcima već drugu godinu za redom i to inicijativom župnog zbora mladih. Već im je prošle godine crkva svete Katarine bila puna svih uzrasta, otkrio nam je župnik vlč. Branimir Mađarac. Bio je i veliki interes za sakramentom ispovijedi, a njih, pak, na sve potiče želja da se usprotive svemu krivom što se nudi te večeri u svijetu i da posvijeste naša temeljna kršćanska otajstva.

“Želimo pokazati da s Isusom možemo sve, ne treba nam ništa drugo od onog što nam se želi prikirveno ponuditi. Želimo pokazati vjeru u vječni život”, naglasio je vlč. Mađarac. 

Prigodni program u crkvi sv. Katarine u Nijemcima počinje u 20 sati.

Gdje se sve u Hrvatskoj održava Holywin pogledajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja