Budi dio naše mreže

Molitveno bdjenje mladih "Holywin – svetost pobjeđuje" uoči svetkovine Svih svetih održat će se u četvrtak, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine, i to u 29 mjesta, a još u dva mjesta izvan domovine, u hrvatskim župama. Riječ je o prigodnom molitvenom programu kako bi se mladima približila važnost molitve za pokojne, a odmaknulo ih od trenda proslave "Noći vještica" ili "Halloweena".

/ Marija Pandžić

Buje

Udruga Otvoreno Srce Buje organizira “Holywin” u župi sv. Servula u Bujama. Ispovijed kreće u 17:30, a misu u 18 sati predvodi don Vladimir Brizić te je u 18:45 euharistijsko klanjanje.

Daruvar

U župi sv. Antuna Padovanskog u 20 sati je misa koju predvodi vlč. Tomislav Sanić, prije koje je pjevana krunica Božjega milosrđa i mogućnost za sakrament milosrđa – sv. ispovijed. Poslije mise pjesmu slavljenja predvodi župni zbor mladih, slijedi film i druženje. Od 23 do 6 sati je bdijenje: svakih pola sata će se izmjenjivati pojedinci klanjajući se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Dubrovnik 

“Holywin” u dubrovačkoj katedrali održat će se u četvrtak s početkom 19:30, a bit će organizirana kateheza na temu “Odlike svetosti u suvremenom svijetu” i klanjanje. Voditelji večeri su don Marin Lučić i Stijepo Gleđ Markos.

Karmel Božjeg Milosrđa u samostanu u Kuni Pelješkoj priređuje “Noć molitve” u noći uoči svetkovine Svih svetih. “Noć molitve” započinje već u 17.45 meditativnom Gospinom krunicom u posljednjem danu listopadskih pobožnosti, nastavlja se euharistijskim slavljem u 18.30 te se produžuje kroz cijelu noć euharistijskim klanjanjem. Prvi sat klanjanja bit će animiran pjesmom, riječju i gestom, a nastavak sve do jutra u 8:30 sata odvit će se na način preuzetih dežurstava u molitvenoj tišini.

Domaslovec

U župi Krista Kralja u Domaslovcu s početkom u 20 sati bit će misa, a potom će biti prikazana predstava “Ljubiti naš životni poziv – Igrokaz o sv. Blažu i sv. Ceciliji”.

Đakovo

U župi Svih svetih u 17 sati počinje molitveno bdijenje uoči svetkovine Svih svetih. Prigodni program sastoji se od krunice, euharistijskog klanjanja i mise.

Gospić

U sklopu događanja “Holywin” nakon prigodnog dokumentarnog filma koji će biti prikazan u dvorani Caritasa u 20 sati slijedi u 21 sat u katedrali Navještenja BDM molitva, klanjanje, pjesma i meditacija sve do 24 sata.   

Ivanić-Grad

Bdijenje u župi sv. Petra apostola započet će u 18:25 krunicom, a potom će se održati misa, bdijenje i klananje koje predvodi pater Ivan Ike Mandurić.

Jastrebarsko 

U župi sv. Nikole biskupa bit će predstava u 20 sati, a potom cjelonoćno klanjanje.

Karlovac

U dvorani Nacionalnog svetišta sv. Josipa održat će se prigodni program s početkom u 18:30 sati.

Kaštel Novi

U župnoj crkvi sv. Petra apostola s početkom u 18 sati započet će prigodni program koji se sastoji od mise, klanjanja i bdjenja.

Koprivna

U crkvi Svih svetih u 19 sati kreće prigodni program koji se sastoji od molitve, predstave i pjesme.

Mali Lošinj

Studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić gostuje na prigodnom programu “Holywin” u župi Rođenja Blažene Djevice Marije, s početkom u 16 sati.

 

Metković

 U crkvi sv. Ilije proroka bdijenje će animirati  zbor i bend mladih.

Milanovac

U organizaciji Oratorija Virovitica održat će se “Večer svetaca” u župi bl. Alojzija Stepinca s početkom u 18:30.

Nijemci

Prigodni program u crkvi sv. Katarine počinje u 20 sati.

Ogulin

Mladi organiziraju klanjanje u župnoj crkvi sv. Križa u 20 sati pod nazivom “Svetost pobjeđuje”.

 

Otočac

U župi Presvetog Trojstva u 18 sati misu predslavi župnik i dekan otočki mons. mr. Tomislav Šporčić. Od 19 do 21 euharistijsko klanjanje animira euharistijska zajednica iz Otočca, a od 21 do 23 mladi iz župe Otočac i VIS Trinitas.    

Požega

Prigodni program koji se sastoji od mise, klanjanja i druženja kreće u 20 sati u crkvi sv. Leopolda Mandića.

Pula

Program “Svetost pobjeđuje” počinje misom u katedrali u 20 sati, a cjelonoćno klanjanje kreće u 22 sata.

Rijeka

U trsatskom svetištu održat će se “Holywin”, bdijenje uoči svetkovine Svih svetih. Program počinje u 20:00 sati u Auli pape Ivana Pavla II. zanimljivim scenskim prikazima o svecima. Nakon predstava je molitveni dio, klanjanje, prilika za svetu ispovijed i misno slavlje koje će predvoditi fra Mate Bašić. 

Sisak

“Noć svetaca” u sisačkoj katedrali započinje u 20 sati.

Slavonski Brod 

Prigodni program u crkvi Gospe od Brze Pomoći počinje Misom mladih u 20 sati, a potom će se održati klanjanje od 21 sat.

Split

Prigodni program “Holywin” održat će se u župi sv. Spasa s početkom u 21 sat. Predavanja će održati don Josip Ulić i don Hrvoje Dragun.

U župi Pomoćnici kršćana program započinje u 19:30. Klanjanje će predvoditi don Ivan Terze.

Stuttgart

Prigodni program “Holywin” organiziran je u crkvi st. Konrad, a započinje u 19 sati.

Subotica

U HKC “Bunjevačko kolo” održat će se sedmi “Hollywin” u sklopu kojeg će biti prikazana predstava o životu bl. Marije Propetog Isusa Petković s početkom u 20 sati.

Šibenik

Prigodni program “Holywin” organizira se u crkvi Gospa van Grada s početkom u 20 sati.

Varaždin

U crkvi Presvetog Trojstva s početkom u 20:30 sati održat će se prigodni program “Holywin” na temu “Mi smo ‘deca’ od Boga”.

Vid

U crkvi Gospe Snježne u 19 sati molitveno bdijenje s izloženim Presvetim Sakramentom animirat će zbor mladih župe.

Vinkovci

U župi sv. Ćirila i Metoda održat će se program “Holywin” s početkom u 19:30, a sastoji se od mise i euharistijskog klanjanja.

Voloder

U crkvi sv. Antuna Padovanskog prigodni program “Holywin” počinje u 19.30.

Zagreb

Molitveno bdjenje mladih uoči svetkovine Svih svetih „Holywin – svetost pobjeđuje“ održat će se u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Program počinje misom u 18:30 u sjemenišnoj crkvi Presvetog Srca Isusova koju će predvoditi isusovački povjerenik za mlade o. Tomislav Špiranec. Slijedi u 20 sati predstava u dvorani Međubiskupijskog sjemeništa. Mladi Zagrebačke nadbiskupije predstavit će život bl. Ivana Merza na jedan potpuno drugačiji način.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja