Budi dio naše mreže

Blagdan je bl. Miroslava Bulešića. Najsvečanije je u Svetvinčentu gdje je blaženikov grob. Skupine hodočasnika pješaka krenule su iz svih krajeva našeg najvećeg poluotoka, pa tako rano jutros, i ove godine, iz Valbandona nakon blagoslova kojeg su primili u crkvi posvećenoj ovom mučeniku vjere u Isusa Krista.

/ Gordana Krizman

U crkvi Bl. Miroslava Bulešića hodočasnike pješake blagoslovio je mr. Ilija Jakovljević, vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića. On također pješači do Svetvinčenta.

Nakon 25 kilometara duge pješačke rute, u Svetvinčentu će, zajedno sa svim ostalim hodočasnicima, sudjelovati na središnjem misnom slavlju 75. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića.

Ove godine u večernjim satima (18.00) euharistiju predvodi mons. Milan Zgrablić, zadarski nadbiskup koadjutor, inače dugogodišnji župnik Rovinja, a imenovanje nadbiskupom ga je zateklo u službi katedralnog župnika Poreča.

Misu prenosi i Hrvatski katolički radio.

U skupini iz Valbandona ima hodočasnika iz više pulskih župa, a putem će im se pridružiti i hodočasnici iz Vodnjana.

Osim ove skupine iz južnog dijela Istre, prema Svetvinčentu su tijekom jutra krenuli i hodočasnici sa zapadne istarske obale, iz vrsarskoga kraja.

Oni su započeli s hodočasničkim blagoslovom u samostanu Sv. Mihovila nad Limom.

U popodnevnim satima još je jedna skupina hodočasnika s rovinjskog i kanfanarskog područja put Svetvinčenta krenula, a jedan od hodočasnika je s HKM-om podijelio i svoju vrlo konkretnu nakanu:

„Ovo hodočašće prikazujem na želju da nam Bog providi našeg biskupa, novoga, za Porečku i Pulsku biskupiju, i na veću slavu Božju”, izjavio je Nenad Sabadi, hodočasnik iz Valbandona, a o kojem je HKM povodom nekih drugih hodočašća također pisao.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja