Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-miroslav-bulesic

Vlč. mr. Ilija Jakovljević: Bl. Miroslav Bulešić je neotkriveno bogatstvo

U povodu dana beatifikacije bl. Miroslava Bulešića 28. rujna, koji se tradicionalno obilježava u Porečkoj i Pulskoj biskupiji s više događaja, oživljavajući tako u pamćenju puka slike beatifikacije iz pulske Arene, donosimo razgovor s vicepostulatorom u kauzi za Bulešićevu kanonizaciju vlč. mr. Ilijom Jakovljevićem. Uz ovu službu vlč. Jakovljević je i župnik, sudski vikar, policijski kapelan, povjerenik za žrtve rata i poraća, što su tek neke od njegovih brojnih službi.

MLADI HODOČASNICI Vremena su takva da smo svi postali "mekani" i nenaviknuti na žrtvu, askezu, nevolje

Četvorica braće Bratstva blaženog Karla Austrijskog: Ivan Bator, Danijel Stipanović, Borna Pavić i Eugen Pranjić hodočastili su iz Vrsara do Svetvinčenata kako bi častili blaženog Miroslava Bulešića i to o proslavi 73. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića, u godini kada se spominjemo 100. obljetnice njegova rođenja, u ponedjeljak 24. kolovoza. Svoje dojmove podijelili su s čitateljima Hrvatske katoličke mreže.

Iz Duhovnog dnevnika bl. Miroslava Bulešića: "Isuse, Tebi živim, Tebi umirem, Tvoj sam živ i mrtav"

O 100-toj obljetnici rođenja bl. Miroslava Bulešića, (1920. – 2020.), priređeno je dopunjeno izdanje njegovog Duhovnog dnevnika (prevedeni dijelovi koji su bili na francuskom i talijanskom jeziku). Dnevnik je obogaćen fotografijama, mnoge od njih su objavljene po prvi put. Za čitatelje Hrvatske katoličke mreže donosimo izvadak iz Duhovnog dnevnika.

73. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića

73. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića u 100. godini njegova rođenja obilježit će se misnim slavljima u Lanišću, Svetvničentu i Valbandonu, a prijenos središnjeg misnog slavlja iz Svetvinčenta moći će se pratiti i na Hrvatskom katoličkom radiju.

Znate li čija je ovo mladomisnička spomen-sličica?

"Moja majka, otac i braća su plakali, a i mogli su: sin im je umro, sam je prestajao biti njihova svojina i počimao biti stvar Božja", zapisao je u svome dnevniku bl. Miroslav Bulešić o danu svoga svećeničkog ređenja.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja