Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-miroslav-bulesic

MLADI HODOČASNICI Vremena su takva da smo svi postali "mekani" i nenaviknuti na žrtvu, askezu, nevolje

Četvorica braće Bratstva blaženog Karla Austrijskog: Ivan Bator, Danijel Stipanović, Borna Pavić i Eugen Pranjić hodočastili su iz Vrsara do Svetvinčenata kako bi častili blaženog Miroslava Bulešića i to o proslavi 73. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića, u godini kada se spominjemo 100. obljetnice njegova rođenja, u ponedjeljak 24. kolovoza. Svoje dojmove podijelili su s čitateljima Hrvatske katoličke mreže.

Iz Duhovnog dnevnika bl. Miroslava Bulešića: "Isuse, Tebi živim, Tebi umirem, Tvoj sam živ i mrtav"

O 100-toj obljetnici rođenja bl. Miroslava Bulešića, (1920. – 2020.), priređeno je dopunjeno izdanje njegovog Duhovnog dnevnika (prevedeni dijelovi koji su bili na francuskom i talijanskom jeziku). Dnevnik je obogaćen fotografijama, mnoge od njih su objavljene po prvi put. Za čitatelje Hrvatske katoličke mreže donosimo izvadak iz Duhovnog dnevnika.

73. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića

73. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića u 100. godini njegova rođenja obilježit će se misnim slavljima u Lanišću, Svetvničentu i Valbandonu, a prijenos središnjeg misnog slavlja iz Svetvinčenta moći će se pratiti i na Hrvatskom katoličkom radiju.

Znate li čija je ovo mladomisnička spomen-sličica?

"Moja majka, otac i braća su plakali, a i mogli su: sin im je umro, sam je prestajao biti njihova svojina i počimao biti stvar Božja", zapisao je u svome dnevniku bl. Miroslav Bulešić o danu svoga svećeničkog ređenja.

Župa u Puli dobila relikvijar bl. Miroslava Bulešića

Župa sv. Pavla ap. je o svetkovini sv. Petra i Pavla apostola, u prigodi župnog patrona dobila relikvijar s relikvijama bl. Miroslava Bulešića za javno štovanje. Relikviju je donio vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića vlč. mr. Ilija Jakovljević. Za blaženika je naveo kako je poput sv. Pavla misionarski djelovao u Istri, a posebno u župama gdje je službovao.

Devetnica uoči obilježavanja stote godišnjice rođenja bl. Miroslava Bulešića

Započela je devetnica uoči obilježavanja stote godišnjice rođenja bl. Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika (13. V. 1920. - 13. V. 2020.). Tim povodom prenosimo dopis vlč. mr. Ilije Jakovljevića, vicepostulatora u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića. Osim dopisa donosimo i tekst devetnice blaženiku.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja