Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-miroslav-bulesic

Iz Duhovnog dnevnika bl. Miroslava Bulešića: "Isuse, Tebi živim, Tebi umirem, Tvoj sam živ i mrtav"

O 100-toj obljetnici rođenja bl. Miroslava Bulešića, (1920. – 2020.), priređeno je dopunjeno izdanje njegovog Duhovnog dnevnika (prevedeni dijelovi koji su bili na francuskom i talijanskom jeziku). Dnevnik je obogaćen fotografijama, mnoge od njih su objavljene po prvi put. Za čitatelje Hrvatske katoličke mreže donosimo izvadak iz Duhovnog dnevnika.

Započela duhovna priprava za 76. obljetnicu mučeništva bl. Bulešića u Lanišću

U Lanišću, u župnoj crkvi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, započela je duhovna priprava za ovogodišnje obilježavanje 76. obljetnice mučeničke smrti tog našeg najmlađeg blaženika u nedjelju, 20. kolovoza. Središnje obilježavanja 76. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića bit će u četvrtak, 24. kolovoza, u blaženikovoj rodnoj župi u Svetvinčentu. Središnje misno slavlje predvodit će porečki i pulski biskup mons. Ivan Štironja u suslavlju s nadbiskupom i biskupima Riječke metropolije te mnoštvom svećenika.

Deveta obljetnica beatifikacije Miroslava Bulešića

Deveta obljetnica beatifikacije Miroslava Bulešića bit će proslavljena u srijedu 28. rujna. Sukladno tradiciji da se obilježava svake godine u drugoj župi diljem Porečke i Pulske biskupije, ove je godine odabrana Župa sv. Martina u Vrsaru. Ondje je nedavno blagoslovljen novi oltar posvećen bl. Bulešiću, u kojem se čuva njegova relikvija, te je resi velika umjetnička fotografija tog Božjeg ugodnika.

Nova HKR-ova emisija o hrvatskim svecima i blaženicima

O svetosti kao idealu kršćanskog života govori novi serijal emisija HKR-a "Hrvatski sveci i blaženici" nedjeljom u 18 sati. U serijalu predstavljamo već proglašene svece, ali i blaženike i blaženice iz hrvatskoga naroda. Sugovornici u emisiji su voditelji kauza i promotori štovanja hrvatskih svetaca i blaženika, a urednica emisije Dalija Mock.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja