Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mons-milan-zgrablic

Hodočasnici iz cijele Istre krenuli u Svetvinčenat

Blagdan je bl. Miroslava Bulešića. Najsvečanije je u Svetvinčentu gdje je blaženikov grob. Skupine hodočasnika pješaka krenule su iz svih krajeva našeg najvećeg poluotoka, pa tako rano jutros, i ove godine, iz Valbandona nakon blagoslova kojeg su primili u crkvi posvećenoj ovom mučeniku vjere u Isusa Krista.

Motivi spomen sličica s biskupskog ređenja mons. Milana Zgrablića

Mons. Milan Zgrablić, zadarski nadbiskup koadjutor, za svoje je biskupsko ređenje 25. lipnja priredio 12 različitih motiva crkvenih i sakralnih motiva za spomen sličice koje su marljivi redari uz događaj ređenja, po izlasku iz katedrale, dijelili svim sudionicima toga dostojanstvenoga slavlja.

Mons. Želimir Puljić o glavnim odlikama biskupa

Zadarska nadbiskupija dobiva novog nadbiskupa koadjutora mons. Milana Zgrablića. Sadašnji zadarski nadbiskup mons. Puljić bio je dvanaest godina na čelu Zadarske nadbiskupije. Ove je godine, 7. siječnja, navršio 75 godina, što je kanonska dob za umirovljenje biskupa ili nadbiskupa.

Bdjenje mladih Zadarske nadbiskupije ususret biskupskom ređenju

Susret mladih Zadarske nadbiskupije okupljenih na molitvenom bdjenju u katedrali sv. Stošije održan je u četvrtak 23. lipnja ususret biskupskom ređenju. Prigodne nagovore održali su don Ivan Šibalić, studentski kapelan u Zadru, zadarski nadbiskup Želimir Puljić i imenovani zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja