Budi dio naše mreže

Violeta Đinić i Nenad Sabadi, dvoje vjernika iz Pule i Valbandona, na 74. obljetnicu mučeništva bl. Bonifacija hodočastili su oko 30 kilometara, iz Poreča pješice do Krasice, u čast bl. Francescu.

/ Gordana Krizman

Nakon što su članovi Katoličke akcije iz Trsata prije nekoliko godina registrirali priznatu europsku treking rutu imena Staza bl. Francesca Bonifacija, koja prolazi kroz 3 države – Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, blaženik je ove godine dobio svoja prva dva istarska hodočasnika pješaka.

Na 74. obljetnicu mučeništva bl. Bonifacija u petak 11. rujna, dvoje vjernika iz Pule i Valbandona, Violeta Đinić i Nenad Sabadi, hodočastili su iz Poreča pješice do Krasice, oko 30 kilometara, na čast bl. Francesca. Iz Poreča su krenuli ujutro nakon mise u porečkoj bazilici, te hodočasničkog blagoslova kojeg im je podijelio kapelan katedralne župe vlč. Janez Barborič.

Prošavši Tarskom valom te cijelom dužinom doline rijeke Mirne stigli su u Krasicu u popodnevnim satima. Noseći sa sobom brojne nakane hodočašće su zaključili sudjelovanjem na misi u Krasici. Inače su oboje aktivni sudionici brojnih pješačkih hodočašća, a ideja za ovo hodočašće rodila se kada su nedavno sudjelovali na pješačkom hodočašću na Trsat.

Ove ih je godine prema Krasici hodočastilo samo dvoje, no, sudeći prema komentarima mnogih koji su podržali inicijativu, za vjerovati je da će i ovo prerasti u jednu lijepu tradiciju čašćenja ovog našeg možda nedovoljno poznatog Božjeg ugodnika, za kojeg se u tome kraju još uvijek čuvaju i prenose obiteljske memorije o njegovom svetačkom načinu života.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja