Budi dio naše mreže

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Kninu i Zadru ove godine održat će se 1. lipnja pod geslom: „Glas rođenih za život nerođenih!“.

/ mk

KNIN : subota 01.06.2024., okupljanje: ispred crkve Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, 9:30h

ZADAR : subota 01.06.2024., okupljanje: Trg Petra Zoranića (Pet Bunara), 10:00h

Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je kroz prvih 9 mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku.

Želimo zakonom osigurati i zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća.

Foto: Hod za život

„Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 15 hrvatskih gradova. Po prvi puta ove godine, za život će se hodati u gradovima Sinju i Opuzenu. Tisuće i tisuće građana svojim će sudjelovanjem u Hodu za život slaviti život, iskazujući solidarnost sa nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem, našim djedovima i bakama, kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Želimo zakonom osigurati i zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća. Tražimo izdvajanje javnog novca za potporu trudnicama i obiteljima s djecom. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a na ideologiji i kulturi smrti!

I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina! Zato još jednom želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!“, naglašeno je na današnjoj konferenciji za medije u Kninu.

Pobačaj nikad nije rješenje.

Foto: Hod za život

Domagoj Jurković, koordinator Hoda za život u Kninu, istaknuo je podršku svim onim majkama koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. „Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna društvena, zakonska i  ekonomska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju.

Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, jer svaki je život vrijedan. Svaki život oplemenjuje!“, naglasio je Jurković.

Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji.

Foto: Hod za život

„U Hrvatskoj se nažalost i dalje ne vrednuje odluka koju donosi većina žena u našem društvu – da rađaju djecu i o njima se brinu. Majčinski poziv, odnosno požrtvovno ulaganje ljubavi, zdravlja, vremena i novca u svoju djecu, nije samo izvor osobne radosti i ispunjenja za brojne naše sugrađanke, već i ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost – čovjeka. Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji.

Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti zajedno sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje. Svaki je ljudski život vrijedan i zaslužuje zaštitu!

 Svaki je ljudski život vrijedan i zaslužuje zaštitu!

Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca! Nikada, baš nikada ne pomažemo majci tako da joj ‘pomognemo’ da prekine život svojeg djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz  suosjećanja ili pomoć. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca! Zaštitimo život!“, izjavila je Ana Marija Buntić, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru.

Foto: Hod za život

„Također, ovim putem želimo istaknuti važnost podrške svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji koriste priziv savjesti kako bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti – i majku i nerođeno dijete. Naša ljudska i građanska dužnost je štititi i voljeti život!“, istaknula je Buntić.

Foto: Hod za život

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja