Budi dio naše mreže

Ključna riječ: abortus

ARGUMENTI U svibnju i lipnju hodat će se za život u 12 hrvatskih gradova

Izgradnja kulture za život u Hrvatskoj, s naglaskom na ovogodišnji Hod za život, obitelj i Hrvatsku, bila je tema Argumenata HKR-a u ponedjeljak 20. ožujka. U emisiji su gostovale dr. Željka Markić, predsjednica Udruge U ime obitelji, Tea Bekavac, majka djeteta kojemu su u trudnoći dijagnosticirali Edwardsov sindrom te Marija Romić, studentica i volonterka Hoda za život. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

ARGUMENTI Iscjeljenje rana pobačaja

O iscjeljenju rana pobačaja u HKR-ovoj emisiji "Argumenti" u ponedjeljak, 13. ožujka, govorili su Lidija Dugan, provoditeljica programa “Oprostom oslobođene”, Vedran Politeo, promicatelj programa “Iscjeljenje očeva srca” i Marija Petričević, majka s iskustvom spontanog pobačaja.

Zapaljena vrata katedrale u Bogoti!

Teroristi koji se zalažu za pobačaj u Južnoj Americi nastavljaju djelovati bez kazne. Ovoga je puta skupina terorista napala katedralu u Bogoti. A svjetski mediji gotovo ni riječi o tome...

Dr. Oliver Jurišić: Oni koji ubijaju djecu grčevito se drže za svoj život i time bivaju nedosljedni i licemjerni

"Od nerođenog postat ćeš krema s čarobnim faktorom za pomlađivanje kože i lica one iste ocvale starice koja te u sebi nosila. I ona neće osjećati ništa. Bit ćeš stvar upakirana u tubu ili kutiju s blještavim natpisom. Tvoje ubojstvo pomladit će lice i kožu i tijelo tvoje majke koja te ubila. Ali, to se ne zove više tako. To se zove proizvodnja. I ti si proizvod. I kao svaki proizvod imat ćeš onakve namjene kakve ti odrede oni koji te koriste kao stvar."

Katolički pogled na vrijednost ljudskog života

Čovjek je biće koje u svom srcu nosi misterij veći od sebe. Čovjek je samo trska, ali on je trska koja razmišlja. Čak i kad bi ga svemir zdrobio, čovjek bi i dalje bio plemenitiji od svog ubojice, jer zna da umire. Svemir ne zna ništa od ovoga. Čovjek može primiti i izraziti ljubav. Svemir ne može.

Crkva i žene koje su pobacile

Može postojati život i nada nakon pobačaja za sve koji su bili uključeni u nešto tako tužno. Crkva obgrljuje svu svoju djecu, nudeći milost oprosta i milosrđa kroz sakrament pomirenja, te nadnaravnu snagu i opskrbu koja je potrebna našoj duši kroz euharistiju i molitvu.

Puni "zvuka i bijesa"

Odluka o pobačaju se često donosi u moralnom vakuumu jer na osobu utječu stavovi kako nerođeno dijete nije čovjek, o bezopasnosti pobačaja, stav da deset zapovijedi više nemaju značenje i težinu, da pobačaj ne utječe štetno ni na zdravlje, brak i obitelj. Burna galama koja skreće pozornost na “moje tijelo”, moju budućnost” i “moj izbor” je, kako je to Shakespeare izrazio, “puna zvuka i bijesa” (Macbeth), a ti slogani zapravo otkrivaju prazninu i neznanje prosvjednika.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja