Budi dio naše mreže

Ključna riječ: abortus

Neplanirano - film s najsnažnijom pro-life porukom

Redatelji filma "Unplanned - Neplanirano" Chuck Konzelman i Cary Solomon za HKM su posvjedočili o nastajanju, distribuciji i poruci filma koji širom svijeta ruši rekorde gledanosti. S njima smo razgovarali uoči zagrebačke pretpremijere najvažnijega pro-life filma danas.

Evo zašto hodamo za život: Ginekolog koji je napravio 1200 pobačaja otkriva pravu istinu o pobačaju

Dr. Anthony Levatino ginekolog je i porodničar u Americi. Tijekom svojeg života učinio je više od 1200 pobačaja, a sve je doživljavao kao rutinu u kojoj nije bilo prostora za razmišljanje o životu. Nakon što je i sam iskusio što znači biti otac, njegov život se promijenio te je iza sebe ostavio praksu činjenja pobačaja. Danas svjedoči o zlu koje je pobačaj, a to je svjedočanstvo izgovorio kao medicinski vještak ispred Odbora za pravosuđe Doma američkog senata.

Film "Jedan dan života" premijera u nedjelju u Dubravi

S približavanjem Hoda za života, koji će 18. svibnja ove godine ponovno biti organiziran i u Zagrebu, Splitu, Rijeci i, prvi put, u Osijeku, podsjećamo da je dovršen i dokumentarni film "Jedan dan života", o događajima koji su se 19. svibnja 2018. zbivali na riječkom Korzu.

Argumenti HKR-a: O pravu na priziv savjesti

Problematika priziva savjesti i moguće poteškoće oko njegove primjene bile su teme emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija, emitirane u petak, 29. studenoga. Povod emisiji bio je medijski napuhan slučaj ljekarnice koja djevojci nije izdala kontracepcijske pilule, a koje bi dovele do abortusa. Povjerenstvo Hrvatske ljekarničke komore ustvrdila je da je ljekarnica postupila prema Kodeksu medicinske etike i deontologije i oslobodila je krivnje.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja