Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zadar

Pročitajte zanimljivu povijest zvonika zadarske katedrale

U susret obilježavanju blagdana Svete Stošije, (koji se obilježava 15. siječnja) zaštitnice grada Zadra i Zadarske nadbiskupije u Znanstvenoj knjižnici Zadar postavljen je Izbor iz fonda Knjižnice o povijesti zvonika zadarske katedrale. Izbor iz fonda možete pogledati od 13. siječnja do 6. veljače.

Samostalni gradski bataljun Zadar

Nakon što je Zadar početkom listopada 1991. godine obranjen Zapovjedništvo sektora Zadar na današnji je dan 1991. izdalo zapovijed o preustroju 112. zadarske brigade Zbora narodne garde. Pripadnici tadašnjih rajonskih štabova Istok, Centar i Zapad, koji su izvodili blokadu vojarni i držali crtu obrane grada Zadra od Ploče preko Sokinog i Bilog briga do Bokanjca, tako su okupljeni u novoosnovani Samostalni gradski bataljun Zadar kojim je zapovjedao Šime Glavan.

Bitka za Zadar

Današnji dan 1991. godine bio je jedan od najdramatičnijih dana obrane Zadra. Upravo zbog te činjenice i činjenice da se Zadar uspješno obranio danas obilježavamo Dan obrane grada Zadra.

TOMISLAV MARIJAN BILOSNIĆ Dobre poezije nema ukoliko nije duhovna

Hrvatski književnik, slikar, publicist, fotograf i novinar Tomislav Marijan Bilosnić ove godine obilježava 75 godina života i 55 godina umjetničkog stvaralaštva. Dvije velike i važne obljetnice bile su povod za razgovor u emisiji Kulturogram HKR-a.

ZADAR Vraćen sjaj iznimnom djelu venecijanskog renesansnog slikarstva

Oltarna pala Uznesenje Marijino slikara Lorenza Luzza i konzervatorsko-restauratorski radovi na tom vrijednom sakralnom djelu iz 1511. godine predstavljeni su u ponedjeljak 20. prosinca u prostoru Stalne izložbe crkvene umjetnosti (SICU) u Zadru. Sjaj i koloristička kvaliteta vraćeni su iznimnom djelu venecijanskog renesansnog slikarstva koje je izloženo u prostorima SICU-a Zadar.

"72 sata bez kompromisa" u Zadru

U sklopu promocije volonterskog maratona 72 sata bez kompromisa, članovi Organizacijskog tima te akcije za Zadarsku nadbiskupiju u subotu 9. listopada održali su najavni događaj u središtu Zadra, kada su animirali sugrađane da se prijave za sudjelovanje u tom maratonu od 14. do 17. listopada. Maraton se održava u desetak europskih zemalja, a u Hrvatskoj u 16 gradova. Geslo ovogodišnje akcije je Zagrli srcem.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja