Budi dio naše mreže

Fratri i časne sestre iz New Yorka u svojoj franjevačkoj župi i hrvatskoj zajednici ugostili su fra Massima Fusarellija, generalnog ministra i poglavara za sve franjevce te fra Jimmyja Zamitu, generalnog definitora za Provincije engleskog govornog područja.

/ im

Braća su cijeli dan provela u ugodnom razgovoru i druženju. Na samom polasku fra Massimo se zahvalio na gostoprimstvu i uručio mali poklon u znak zahvalnosti: medaljon sv. Franje, četiri lančića sa znakom TAU kao i karticu s blagoslovom sv. Franje kojim je blagoslovio brata Leona, javlja portal Dijaspora.hr.

Fra Massimo Fusarelli je 121. nasljednik sv. Franje…

“Zahvalni Gospodinu za ovaj susret, pozivamo vas da molite za nas. Molite i za nova duhovna zvanja kako u našoj župi i zajednici, tako i za cijeli svijet jer upravo je to bila jedna od tema našeg razgovora”, istaknuli su iz Hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela, naglasivši da Europa umire duhovno i da je broj novih mladih svećenika, redovnika i redovnica sve manji.

No, zato se Afrika i Azija bude. Što se tiče Europe, jedino se Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina mogu pohvaliti s velikim brojem duhovnih zvanja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja