Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hercegovacka-franjevacka-provincija

Hercegovačka franjevačka provincija bogatija za sedmoricu braće

Sedmorica članova Hercegovačke franjevačke provincije položili su svečane doživotne zavjete pod večernjom svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu. Njih sedmorica su se zajedno s drugim redovnicima iz pet provincija u kolovozu za ove vječne zavjete pripremali na Badiji, u Međugorju i Masnoj Luci. Svetu misu predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš uz koncelebraciju brojnih svećenika.

Odnos svetog Franje prema znanosti

Njegova iako nevidljiva ljubav prema znanosti proizlazi iz vlastitog nastojanja da stekne znanje kroz molitvu i neprestano čitanje i citiranje Svetog Pisma. Zato bi on u svakoj upitanoj prilici nekog brata da zadrži knjigu, odgovorio kako zbog knjiga ne želi izgubiti knjigu Evanđelja, koju je obećao obdržavati. A brat neka učini što hoće, jer Franjino odobrenje mu neće biti zamkom.

FRA ZLATKO ĆORIĆ Tko ne oprašta, u svoje srce unosi nemir

"Teret svaki novi dan postaje sve teži jer se čovjek sve više udaljava od Kristove ljubavi. Zato čovječe ne dopusti da sunce zađe nad tvojom srdžbom, traži mir i za njim idi, od srca uvijek oprosti svome bratu i izmiri se s njim prije nego prineseš dar na žrtvenik. Svaki svoj nemir i nepraštanje predaj u ruke svome Bogu da ti On koji je Ljubav dadne više ljubavi prema drugima. Tereti i okovi ti nisu potrebni, dopusti svome Bogu da te za oprost i ljubav oslobodi. Neka on skine lance koji vežu tvoje ruke da ne možeš drugome pružiti zagrljaj ljubavi, oprosta i mira", piše fra Zlatko Ćorić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja