Budi dio naše mreže

U utorak, 14. svibnja, u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u 20 sati zakazan je posljednji, četvrti „Susret u Riječi“, biblijsko-evangelizacijski susret za odrasle.

/ mp

„Na početku ove akademske godine zacrtali smo si ambiciozni cilj o četiri biblijska susreta za odrasle i četiri teme podijeljene u dva tematska ciklusa, vrhunskog predavača – fra Antu Vučkovića, Blanku kao domaćicu svih susreta i sve to u ugodnom ozračju za koje bi se uvijek pobrinuo neki duhovni sastav u opuštenoj acustic verziji. Upravo to smo i ostvarili, tri susreta su održana u prepunoj dvorani i ispred nas je posljednji četvrti Susret u Riječi za kojeg priželjkujemo da će biti posjećen kao i svi prethodni! Svakako bi nam to bio važan poticaj u razmišljanju o nastavku Susreta u Riječi i sljedeće godine! Rado bismo nastavili sa Susretima i sljedeće akademske godine“, poručili su organizatori iz Udruge Teofil.

„Susret u Riječi“ sastoji se od kateheze fra Ante Vučkovića i razgovora ugodnog između Blanke Vlašić i njezinih ponekad i vrlo različitih gostiju, od komičara do evangelizatora, od doktora znanosti do samozatajnih društveno angažiranih žena. Svi su oni dali svoje osobno svjedočanstvo zašto vjeruju i zašto im je Sveto pismo toliko važno u osobnom odnosu s Bogom i aktivnom djelovanju. Tako je Blanka u dosadašnjim susretima ugostila novinara Večernjeg lista i televizijskog voditelja Darka Pavičića, koordinatoricu za Dalmaciju „Inicijative 40 dana za život“ i „Hrvatska za život“, ekonomisticu Mariju Šošić, doktoricu znanosti Nadu Babić te Petra Buljana, pjevača slavljeničke službe molitvene zajednice Božja pobjeda, a na trećem je susretu ugostila proslavljenog hrvatskog glumca i komičara Željka Pervana.

U utorak, 14. svibnja 2019., u 20 sati fra Ante Vučković započinje susret katehezom „Vezati i driješiti riječima“ i protumačiti odlomak iz Ivanova evanđelja „Kojima otpustite bit će im otpušteno“ (Iv 20,23) u kojoj će se dotaknuti osjetljive teme krivnje. Novost ovoga susreta je ta da će fra Ante nakon održane kateheze nastaviti razgovor o aktualnoj temi krivnje s Blankom Vlašić u drugom dijelu večeri.

„Govorit ćemo o jednom iznimno zanimljivoj sposobnosti nas ljudi da driješimo jedni drugima, da skidamo krivnju. Govorit ćemo, naravno, i o tome kako se krivnja skida i drugom važnom odnosu – odnosu s Bogom. Dođite, bit će zanimljivo!“ kazao je fra Ante Vučković.

Na susretu ćemo nekoga od dosadašnjih posjetitelja i donatora za našu humanitarnu akciju „Nahrani gladnoga“ poslati na predivno hodočašće u Italiju u svetište sv. Padre Pija. Svi koji dođu u utorak na Susret u Riječi mogu svojom donacijom ući u izbor za vrijedno putovanje. Sretnog donatora izvući će fra Ante Vučković na kraju susreta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja