Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-ante-vuckovic

FRA ANTE VUČKOVIĆ Tko sam – piše na mom križu

"Tko sam i kako sam išao kroz život - Ti ćeš jednom čitati na mom križu i na tom kako sam ga nosio", piše fra Ante Vučković na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Postimo od pametnih telefona kako bismo se susreli jedni s drugima

Mnogima je pametni telefon pomogao da pronađu drugoga, ali puno je više onih kojima je pomogao da izgube najbliže, upadnu u zarobljenosti samim sobom ili se strovale u neku od mnogobrojnih ovisnosti za koje je ova pametna sprava sposobna. Iz naših života nestaje drugi, a ostaje zaslon. Naša glad za komunikacijom sve je dublja jer praznina bez drugoga sve više zjapi i vapi za ispunjenjem.

FRA ANTE VUČKOVIĆ o izazovima u Crkvi

Fra Ante Vučković odgovora na pitanja izbjegava li Crkva teške teme, koja je uloga klera u društvu, što znači vjerujem u Boga ali ne i u Crkvu. Njegove odgovore donosimo u nastavku.

GORAN ANDRIJANIĆ Vjernici u Hrvatskoj trebaju jasan i otvoren govor o Bogu i Crkvi

Veliki komunikacijski iskorak Crkve u Hrvatskoj - knjiga Neostvarena sloboda po prvi put otvara i objedinjuje goruće teme u Crkvi, one o kojima se desetljećima šuti ili govori u rukavicama poput; odnosa klera i laika, financija Crkve, raznih pokreta i duhovnosti u Crkvi, pitanje autentičnosti Međugorja, potom veze Crkve i politike, korištenja Crkve za političku promociju i političkih stranaka koje se vežu uz Crkvu, lustracije, formacije klera, celibata, nerazumljivog crkvenog govora, uloge Crkve u društvu i slično.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Obitelj je iznad svega egzistencijalna i emocionalna cjelina

"Ideja ravnopravnosti spolova htjela je donijeti bolje rješenje od odnosa vlasti i podređenosti između muškarca i žene. No, rezultat je prilično negativan. Ravnopravnost se pretovarila u istovjetnost pa je muškarac primjerice trebao postati mek i nježan. Kako muškarcima nije lako odjednom biti drukčiji nego što jesu, oni su sve više počeli gubiti svoje mjesto u obitelji, a sve ga više pronalazili izvan nje", piše piše fra Ante Vučković razmatrajući ravnopravno dostojanstvo.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja