Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-ante-vuckovic

Proslava povodom 150 godina Župe sv. Petra i Pavla Kočerin

Župa sv. Petra i Pavla Kočerin priredila je 21 događaj u povodu proslave 150 godina od osnutka 1872. godine. Središnja proslava održat će se u utorak, 28. lipnja, a predvodit će je mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i predsjednik HBK.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Svako ranjeno srce zatvara se iz straha da ga ne bi opet ranili

"Probudiš u samom sebi sućut prema sebi i da drugi imaju istu sućut. Očekujem da me prihvate, razume, moljakam ih svojom pričom da mi pokažu sućut, da kažu jest ti si nevina žrtva, i ne primjetim koliko postajem odvratan i sebi i drugima zbog toga što se ne mogu ni na što drugo osvrtnuti osim na to što su mi drugi zla učinili", istaknuo je fra Ante Vučković.

Fra Ante Vučković: Šutnja sama po sebi nije teška. Teška je u prisuću drugoga

Naše su riječi samo odgovor na već postojeću povezanost. Ne opažamo je lako. No, dovoljno je iskusiti težinu šutnje u prisuću drugoga pa da otkrijemo kako nas se drugi tiče. No, dovoljno je iskusiti težinu šutnje u prisuću drugoga pa da otkrijemo kako nas se drugi tiče. Prije riječi i prije šutnje, samo prisuće je dovoljno da se nađemo u odgovornosti za drugoga. Riječ odgovara na prisuće drugoga. Šutnja neuspješno niječe to prisuće. Nema ničega tako izazovnoga i otajstvenoga kao jednostavno prisuće drugoga čovjeka.

Fra Ante Vučković: "Ako hoćete znati kako jedan brak nije uspio, morate se pitati kako je do njega došlo"

Ako mi hoćemo znati što je s nama, moramo znati kako je sve počelo. Ako hoćete znati kako jedan brak nije uspio, morate se pitati kako je to počelo. Ali to ide puno dalje, i ako vi hoćete znati išta o sebi samima, morate se pitati kako je to počelo da sam ja došao u svijet. Mi se ne sjećamo svoga početka i nitko od nas ne zna ni kad je začet, ni kad je ušao u svijet, ni kako je to bilo, ni što se dogodilo u svijetu kada smo mi ušli u njega.

Fra Ante Vučković: "Uskraćivanje pozornosti na negativan način pokazuje od čega živimo"

"Opazi li žena da više nije na prvom mjestu u svijesti svoga muža, u njezinu se dušu, a onda i u njihov odnos uvuku bijes, ljubomora i osvetoljubivost. Primijeti li muž kako se pogled njegove žene više sjaji u susretu s nekim drugim pogledom, on lako i brzo upadne u vrtlog sumnji, ljubomore i nasilja", piše fra Ante Vučković u svojoj kolumni na temu pozornosti iza koje se mogu kriti i pozitivni i negativni motivi.

Fra Ante Vučković: "Možeš susresti Boga!"

"Sjećam se kada sam zamišljao da će dolazak pred Boga biti otkrivanje svih mojh grijeha i zala pa će to biti drhtanje i strah dok u jednom trenutku nisam razumio da je to posve kriva slika o Bogu i da je riječ o nečem drugom..."

FRA ANTE VUČKOVIĆ Zazivanje duhova ili zaziv Duha

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, inače župni vikar u župi Sv. Spasa na Mejašima, don Josip Ulić na svom YouTube kanalu pod nazivom Don Mrvica već neko vrijeme objavljuje zanimljiva videa. U svom novom video zapisu ugostio je fra Antu Vučkovića.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Potrebno je izići na kraj s odbačenošću, strahovima i brigama

"Mi smo vrlo davno otkrili da dobar ljudski život može biti samo tamo gdje smo uložili trud da ga oblikujemo. On se sam po sebi nikada nije dogodio. Uvijek se traži trud. Takav život može početi s obraćenjem, no potreban je trud", rekao je fra Ante Vučković, predvodeći duhovnu obnovu u Župi sv. Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu, te poručio da je potrebno izići na kraj s odbačenošću, strahovima i brigama.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Isus želi na sebe uzeti tvoju krivnju, želi da dišeš!

"Krivnja je preteška i nitko od nas je ne može nositi. Želimo je odbaciti od sebe. Kada nas netko krivi, mi tu krivnju odmah prebacujemo na drugoga. Nisam ja, ti si kriv. To je najjednostavnije jer je ja ne mogu nositi", rekao je fra Ante Vučković, predvodeći korizmenu obnovu u Župi sv. Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu, te poručio da je Isus došao upravo zbog toga – da našu krivnju uzme na sebe.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja