Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-ante-vuckovic

Fra Ante Vučković o potrebi čitanja Svetog pisma

"Čitanjem biblijskih tekstova ulazi se u svijet koji ne postoji na nekim drugim stranicama. Njezinim se čitanjem, osim toga, ulazi i u bezbrojni niz čitatelja koji su u različitim vremenima otvarali iste stranice, odvajali se od biblijskih vremena i u njoj čitali neko drugo vrijeme", piše fra Ante Vučković.

FRA ANTE VUČKOVIĆ "Približavanje prirodi je kao povratak u zaštićeni svijet"

"Odmak je oduvijek bio lijek. Odmak od drugih i odmak od sebe. Odmak izvana hodanjem i odmak iznutra šalom, ironijom i novim okvirom. Hodanje je škola odmaka. Dovoljno je krenuti i u mah svoje zbrke i životne zapetljanosti doživljavamo drukčije. Kao da su ostale tamo odakle smo pošli", piše fra Ante Vučković razmatrajući u spasonosnim učincima hodanja.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Blago onom tko u srcu svoje gladi za životom otkrije da Nebo nije ni zatvoreno ni nestalo

"Ne treba puno da otkrijemo kako se ispod imperativa za intenzivnim životom skriva najdublja ljudska čežnja za puninom života. Tu neutaživu glad ne može ispuniti ni jedan intenzivni doživljaj. To nam je čak vidljivije od naše trke za intenzivnim životom. I na sebi i oko sebe opažamo kako se glad za životom samo produbljuje", piše fra Ante Vučković.

TRIBINA Napad na Ukrajinu i Crkva u Hrvatskoj

Izdavačka kuća Salesiana organizira tribinu: „Crkvo gdje si? Napad na Ukrajinu i Crkva u Hrvatskoj“, koja će se održati 7. lipnja u 20 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Veliki dio suvremenoga hedonizma počiva na vjeri u ništavilo i njezinoj utjesi

"Pavao je ovo sažeo u jednostavnu rečenicu: Ako mrtvi ne uskršavaju, jedimo i pijmo jer sutra nam je umrijeti (1 Kor 15,32). Veliki dio suvremenoga hedonizma počiva na vjeri u ništavilo i njezinoj utjesi. Potrebno je hrabrosti, a nekada i nadljudske snage, milosti, kako bi se probilo kroz utjehu vjere u ništavilo i izložilo pitanjima o posljednjim stvarima", piše fra Ante Vučković.

Hrvatsko nadzemlje održalo svoj povratnički susret pred punom Velikom dvoranom Nadbiskupskog sjemeništa

Iako je treća srijeda u mjesecu po ustaljenom rasporedu rezervirana za Nadzemlje, ovaj je mjesec to iznimno bio treći utorak. Naime, derbi na Poljudu uzeo je treću srijedu pa je Nadzemlje izišlo u susret zajedničkim fanovima. Na uskrsni utorak Nadzemljaši su održali svoj prvi susret uživo nakon pandemije i time vratili sve na staro mjesto: u dvoranu Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Domovinska duhovna obnova u Međugorju

Ako ste propustili uživo biti u Međugorju na Domovinskoj duhovnoj obnovi Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu od 7. travnja do 10. travnja 2022., napomenimo da program možete pratiti i putem društvenih mreža. Duhovnu obnovu vode: pater Ike Mandurić, fra Ante Vučković i don Damir Stojić.

FRA ANTE VUČKOVIĆ Moli li teolog?

Možda ima teologa bez molitve. Kao što ima krikova koji ne postaju molitvom. No, tko god ozbiljno računa s Bogom svoje krikove i vapaje unosi u molitvu. Bogu. Pred Bogom.

Filozof i ispovijed

Ljudska duša sama po sebi, kada hoće u jasnoću, već zna da joj valja srušiti lažni ponos i priznati krivnju. Duša, kad god joj dopustimo da živi po svojim nutarnjim zakonima, dođe u blizinu onoga što je kršćanstvo kodiralo u sakramentu ispovijedi: griješim, kajem se, tražim oproštenje, ulazim u jasnoću i život ponire u dubinu.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja