Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-ante-vuckovic

MLADI PORUČUJU Nakon ženidbe sve je bolje, tek tada kreće život! No, potrebna je dobra priprema za uspješan brak

Projekt "Dvoje je jedno", odnosno "2 = 1" krenuo je u ožujku 2017. godine suradnjom splitskog SKAC – a i Hrvatske zajednice bračnih susreta. Odvija se svakog prvog utorka u mjesecu, a namijenjen je svima koji osjećaju bračni poziv kao i svim parovima koji su već stupili u brak. Susreti su osmišljeni tako da se razgovara o temama koje mlade jako zanimaju, poput onih kako bolje razumjeti žene i muškarce, o prirodnom planiranju obitelji, usklađivanju obitelji i karijere i mnoge druge.

VIDEO Fra Ante Vučković: Molite za svoje neprijatelje kako bi se promijenio svijet

Nalazimo se u vremenu kad se pripremamo za 29. obljetnicu stradanja Vukovara i Škabrnje i kad ćemo prvi put obilježiti državni blagdan "Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje" 18. studenog. Aktualiziramo prigodnu duhovnu riječ o tome kako treba ljubiti neprijatelja koju je uputio poznati teolog fra Ante Vučković u rujnu 2019. godine.

Fra Ante Vučković: Potres i koronavirus nisu Božje kazne, tko tako misli nije razumio Isusa

Potres u Zagrebu i pandemija korona virusa nisu nikakva kazna Božja već prilika za obraćenje, baš ovdje gdje opažamo svoje krhkosti i granice nazire se pitanje o Bogu i životu. Neutemeljene su tvrdnje o lažnom virusu i inzistiranja na održavanju misa u ovom vremenu, ne ugrožavajte druge, rekao je splitski franjevac, poznati hrvatski teolog dr.sc. Ante Vučković u razgovoru za HKM. Progovorio je o pitanju poziva na molitvu i pokoru u ovom teškom vremenu te o pitanju izolacije - nakon niza godina mnoge su se obitelji silom prilika našle zajedno 24 sata dnevno; ovo je prilika za produbljenje ili zahlađenje odnosa, za pad u ovisnost ili za stjecanje novih znanja, kad smo izolirani tada smo vrlo osjetljivi i ranjivi, naglasio je fra Ante.

Prvi put u Međugorju: Međunarodna duhovna obnova za glazbenike

"Svakome je zaista potrebna duhovna obnova. Glazbenici su izloženi mnogim iskušenjima, ali i iscrpljenosti zbog količine nastupa. Vjerujem da će ova duhovna obnova biti vrlo plodonosna za njih. Kada se čovjek duhovno obnovi, mijenja se cijeli život, mijenja se perspektiva i percepcija života", rekao je za HKM fra Marinko Šakota.

Započela 10. jubilarna sezona "Hrvatskog nadzemlja" s temom "Obraćenje"

"Hrvatsko nadzemlje" je u srijedu u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa otvorilo svoju jubilarnu desetu sezonu prvim susretom. Tema susreta bila je „Obraćenje“, a kao gost predavač sudjelovao je fra Ante Vučković. Mnogobrojna publika okupila se kako bi poslušala njegovo izlaganje i pogledala video s temom sukladnog program "Hrvatskog nadzemlja".

FRA ANTE VUČKOVIĆ: "Oltar je prostor za izmučene ljude potrebne Boga"

U vremenu proslave mladih misa, donosimo propovijed fra Ante Vučkovića s mlade mise don Hrvoja Katušića, sadašnjeg generalnog vikara Dubrovačke biskupije, o svećeničkom poslanju. Riječi koje je fra Ante Vučković uputio tadašnjem mladomisniku aktualne su i danas.

VIDEO Fra Ante Vučković i Blanka Vlašić pozivaju na „Susret u Riječi“ u Splitu

Blanka Vlašić i fra Ante Vučković u novom videu pozivaju na sljedeći „Susret u Riječi“ koji će se održati u Nadbiskupskom sjemeništu, u utorak, 26. ožujka, u 20 sati. Bit će to već treći biblijski susret koji će ponovno okupiti sjajnog predavača i tumača Božje riječi fra Antu Vučkovića, proslavljenu atletičarku Blanku Vlašić koja s nestrpljenjem očekuje ponovni Susret s publikom u sjemeništu i iznenađujuće dobrog gosta.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja