Budi dio naše mreže

Apostolski administrator Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić je posjetio u utorak, 18. srpnja 2023. HNK Hajduk.

/ im

U pratnji mons. Puljića bili su njegov tajnik don Renato Pudar i don Josip Dukić, profesor crkvene povijesti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Mons. Puljića primio je predsjednik Uprave gosp. Lukša Jakobušić, u čijoj je pratnji bio i gosp. Jurica Gizdić, naš najplodonosniji pisac knjiga sportske tematike. Gosp. Gizdić je autor čak 83 knjige o sportu, od kojih je njih dvadeset posvećeno Hajduku. Od knjiga svakako treba izdvojiti dvije: Hrvatski olimpijci i odličnici, te najnovija Leksikon HNK Hajduk.

Gosp. Jakobušić je uputio mons. Puljiću i gostima srdačnu dobrodošlicu i upoznao ih je s ustrojem i radom kluba.  S nostalgijom i zahvalnošću se prisjetio zajedničkih susreta s mons. Puljićem u Dubrovniku. Istaknuo je i prijateljsku suradnju HNK Hajduk s pastirima splitske crkve koji su omogućili klubu čak dva prijema kod pape Ivana Pavla II. Bijeli su prvi put bili kod pape 1995. godine u privatnoj audijenciji, te 2003. godine na općoj audijenciji. Taj je susret organiziran uoči utakmice s Romom.

U znak zahvalnosti papi Hajdukova delegacija je sudjelovala na njegovu pogrebu u travnju 2005. godine u Vatikanu. Gosp. Jakobušić i mons. Puljić su otvorili pitanje i trećeg odlaska Hajduka u Rim.

Domaćini kluba su potom pokazali gostima sobu trofeja, kapelu, stadion i ostale prostorije. Susret je završio razmjenom prigodnih darova i ručkom u klupskom restoranu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja