Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mons-zelimir-puljic

Održan Molitveni susret crkvenih pokreta i zajednica Splitsko-makarske nadbiskupije

'Duhovski događaj je trajnost u Crkvi i ta trajnost je prisutna kroz sve vjekove i generacije. Bez Duha Božjega euharistija bi bila spomen prošlosti, a ne spomen-čin Kristove prisutnosti. Svi sakramenti bi bili obični obredi bez stvarnog susreta s Kristom. Živeći u zajedništvu s Duhom Svetim naša Crkva postaje sinodalna, misionarska i đakonska', poručio je mons. Barišić uvodeći u svečano misno slavlje.

Otvoreno blagovalište Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije otvorio je novo blagovalište u utorak, 7. ožujka, u Omišu na adresi Obala gusara 6. Tako su, u cilju prevencije i suzbijanja siromaštva, proširili karitativnu djelatnost na grad Omiš i okolicu gdje će za sada oko 50 građana slabijeg socioekonomskog statusa svakodnevno imati osiguran topli obrok.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić odlazi u mirovinu

Papa Franjo prihvatio je 14. siječnja 2023. odreknuće od pastoralnog upravljanja Zadarskom nadbiskupijom mons. Želimira Puljića, priopćila je u podne Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj. Životopis umirovljenoga zadarskog nadbiskupa mons. Puljića donosimo s mrežne stranice Zadarske nadbiskupije.

Mons. Želimir Puljić o glavnim odlikama biskupa

Zadarska nadbiskupija dobiva novog nadbiskupa koadjutora mons. Milana Zgrablića. Sadašnji zadarski nadbiskup mons. Puljić bio je dvanaest godina na čelu Zadarske nadbiskupije. Ove je godine, 7. siječnja, navršio 75 godina, što je kanonska dob za umirovljenje biskupa ili nadbiskupa.

Bdjenje mladih Zadarske nadbiskupije ususret biskupskom ređenju

Susret mladih Zadarske nadbiskupije okupljenih na molitvenom bdjenju u katedrali sv. Stošije održan je u četvrtak 23. lipnja ususret biskupskom ređenju. Prigodne nagovore održali su don Ivan Šibalić, studentski kapelan u Zadru, zadarski nadbiskup Želimir Puljić i imenovani zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja