Budi dio naše mreže

Vrlo značajan datum u novijoj hrvatskoj povijesti je 15. siječnja 1992. kada je Republika Hrvatska stekla međunarodno priznanje. Bilo je to ostvarenje sna mnogih generacija Hrvata u Hrvatskoj i onih širom svijeta. Tim povodom je "Zagovorna mreža za Hrvatsku" osmislila inicijativu klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za Domovinu u niz hrvatskih gradova.

/ mp
Zagovornu Mrežu za Hrvatsku i hrvatski narod pokrenula je Nacionalna služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome Hrvatske (NSZ KKODS) u ožujku 2019.
Projekt je nastao kao nastavak molitvene inicijative „30 dnevne molitve za Domovinu“ koja se odvija u razdoblju od 06. srpnja do 04. kolovoza već petu godinu za redom.
Katekizam Katoličke Crkve nas uči da „zagovarati znači iskati nešto u prilog drugoga, poslije Abrahama, vlastito je srcu koje je u suglasju s Božjim milosrđem. U vremenu Crkve, kršćansko zagovaranje sudjeluje u Kristovu: to je izražaj općinstva svetih. Onaj koji moli posredujući, ne traži samo »svoje nego i ono što se tiče drugih« (Fil 2, 4), tako daleko da moli i za one koji mu čine zlo (KKC – 2635)“.
Svi smo pozvani na zagovaranje, a velika većina nas bi bez sumnje trebala zagovarati mnogo više nego što to činimo. Gospodin nam govori kroz zbivanja u svijetu, On nas potiče: „Bdijte i molite“ ( Mt 26,41).
Gospodin želi da umijemo tumačiti znakove vremena. Pozvani smo podići zidine i stati na proboje!, poručuju organizatori, a sam Hrvatski narod osvjedočio se u snagu zagovorne molitve kroz domovinski rat gdje je Gospodin gotovo nemoguće pretvarao u moguće.
Svjedoci smo kako mladi danas napuštaju svoje gradove, kako natalitet opada, nestaju gradovi veličine Osijeka, duhovno nasljeđe prošlosti stalno se zapliće oko nogu te ne da da iskoračimo, napustimo pustinju, u kojoj lutamo poput izraelskog naroda 40 godina te napokon uđemo u obećanu zemlju.
Projekt je tek u povojima i već je pronašao mjesto u srcima ljudi. Bogu hvala i slava na svakom molitelju kojeg Gospodin poziva i zaista je prekrasno znati koliku vjeru imamo kao hrvatski narod te da svoju vjeru polažemo u ruke našega Gospodina da On vodi i upravlja našom domovinom i njenim narodom, poručuje za HKM Niko Rončević iz koordinacije Zagovorne Mreže.
Nacionalna služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome diljem Domovine organizira klanjanja koja se odvijaju u trećem tjednu u mjesecu.
Tako su u mjesecu siječnju organizira klanjanja u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj (Velikoj Gorici, Zagrebu i Sračincu), u Slavoniji (Davoru, Gornjim Bogićevcima, Nijemcima, Okučanima, Orubici, Siraču, Slavonskom Brodu, Virovitici), u Istri, Promorju i Lici (Gospiću, Puli, Rijeci i Rovinju) te Dalmaciji (Dubrovniku, Kaštelu Starom, Makarskoj, Omišu, Opuzenu, Splitu, Šibeniku, Trogiru i Zadru).
Glavna nakana klanjanja je: Novi izljev Duha Svetoga na hrvatski narod; krštenje u Duhu Svetom svih osobito mladih.
Svatko je pozvan da se priključi iz ljubavi prema Domovini i da doprinese svojim naizgled malenim djelom velikom djelu koje je Gospodin za nas pripremio.
Želimo da Gospodin na ovu našu lijepu zemlju izlije obilje blagoslova, na svim
poljima našeg društva, prvenstveno u našim obiteljima, društveno, ekonomskim i političkim sferama naše Domovine

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja